DCspine sluit Belgische Unix-Solutions datacenters aan

22-04-2021 | door: Witold Kepinski

DCspine sluit Belgische Unix-Solutions datacenters aan

De twee Unix-Solutions datacenters in Zaventem en Leuven zijn onlangs door interconnectieplatform DCspine aangesloten op zijn netwerk. Met deze uitbreiding biedt DCspine inmiddels zijn diensten aan tussen zes datacenters in België. In Nederland zijn meer dan 70 datacenters op het platform aangesloten.

"Unix-Solutions heeft met de combinatie van datacenters in Zaventem en Leuven een interessant aanbod aan Belgische klanten. De snelle klantgerichte aanpak in combinatie met sterke technische kennis zien wij als succesfactoren. Met de uitbreiding van onze diensten naar de twee datacenters van Unix-Solutions sluiten we direct een aantal klanten aan en bieden we die directe toegang tot allerlei netwerkdiensten, waaronder een directe, veilige en schaalbare verbinding naar AWS en NaWAS. Dit bevestigt de relevantie van ons interconnectieplatform", aldus Jan Michiel Berkel, managing director van DCspine.

Extra cross border interconnect

Managing Director van Unix-Solutions, Steven Bens: "DCspine zorgt voor een mooie aanvulling en uitbreiding van onze bestaande diensten omwille van de groeiende vraag voor interconnects naar andere cloud of service providers. We zijn ook verheugd om een belangrijke schakel te worden in het netwerk van DCspine in België. Met deze uitbreiding van DCspine zal er in de toekomst tevens een extra cross border interconnect voorzien worden in het oosten van ons land, waardoor de redundancy van het DCspine netwerk enkel maar verbeterd zal worden."

DCspine zette in 2019 de eerste stappen in België met het aansluiten van Interxion, LCL in Diegem & Antwerpen en met Datacenter United Antwerpen. De datacenters van Unix-Solutions zijn een nieuwe stap in de realisatie van de groeistrategie van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter