Wouter Hoeffnagel - 23 april 2021

Opensource bare metal project Tinkerbell van Equinix toegetreden tot CNCF

Opensource bare metal project Tinkerbell van Equinix toegetreden tot CNCF image

Alles-in-één opensource bare metal project Tinkerbell van Equinix treedt toe tot het Cloud Native Computing Foundation (CNCF) Sandbox programma. Tinkerbell krijgt hiermee verschillende nieuwe functies. Het project wordt vanuit Equinix gesteund als CNCF-project en wordt gebruikt door developers om infrastructuur in te zetten en te beheren in private, hybride en edge omgevingen om zo de overstap naar multi-cloud architecturen te versnellen.

Tinkerbell is een verzameling microservices die samen organisaties helpen om statische fysieke hardware om te zetten in programmeerbare digitale infrastructuur, ongeacht de fabrikant, processorarchitectuur, interne componenten of netwerkomgeving. Met Tinkerbell kunnen infrastructuurbeheerders en developers elke heterogene hardware normaliseren en krachtige workflows creëren om private, hybride of edge-infrastructuur te configureren en te beveiligen. Ook kunnen developers hun besturingssysteem of virtualisatiesoftware naar keuze inzetten en de levenscyclus van hardware programmatisch beheren.

Cloud-native en workflow-gedreven aanpak

De cloud-native en workflow-gedreven aanpak is in productie getest op Equinix Metal met miljoenen succesvolle installaties van uiteenlopende hardware op tientallen locaties wereldwijd. Updates van Equinix en de gemeenschap van Tinkerbell voegen onder meer nieuwe componenten toe, breiden documentatie uit en geven een technische preview vrij van een nieuwe Cluster API-provider voor Kubernetes.

Mark Coleman, Director Developer Relations bij Equinix Metal: "Equinix Metal is sterk gericht op het benutten van bare metal en de kracht van software om de wereld te veranderen. De community en openheid zijn belangrijk in alles wat we doen, van onze betrokkenheid bij het Open19 hardware project tot ons next generation provisioning platform Tinkerbell. We zijn verheugd om onze ervaring van miljoenen voorzieningen in een half decennium in te brengen om een robuust provisioning platform te bieden waarop onze partners en community workflows kunnen creëren en delen om aan elke behoefte te voldoen."

Meer informatie is hier beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!