Workday vernieuwt Workday Extend

23-04-2021
Deel dit artikel:

Workday vernieuwt Workday Extend

Workday, leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, vernieuwt Workday Extend. Deze oplossing helpt klanten en partners bij het uitbreiden van de kernapplicaties van Workday op hun specifieke bedrijfsbehoeften. Workday Extend is voorzien van nieuwe tools voor orkestratie, databeheer en applicatielogica.

Organisatorische snelheid is noodzakelijk en vereist flexibiliteit, zodat organisaties snel op veranderingen kunnen inspelen. Iedere organisatie heeft haar eigen unieke digitale processen. Workday wijst erop dat veel organisaties tegenwoordig echter worden gedwongen om finance- en HR-data buiten de kernsystemen van de organisatie te plaatsen om al deze processen te verbinden en om te integreren met externe systemen. Dit verhoogt de complexiteit, de kosten en de risico’s.

Met Workday Extend kunnen gebruikers nieuwe apps bouwen die draaien binnen Workdays kernapplicaties. Met Workday Extend kunnen klanten de hele IT-stack versimpelen en finance- en HR-data veilig houden, zodat organisaties hun bestaande tech-investeringen kunnen optimaliseren met minimale risico’s.

Finance- en HR-processen coördineren

Met het nieuwe Workday Orchestrate, nu inbegrepen in het Workday Extend-abonnement, kunnen app-ontwikkelaars finance- en HR-processen tussen Workday en systemen van derde partijen coördineren. Deze coördinatie wordt gevisualiseerd door de Orchestration Builder - een drag-and-drop-interface die stap-voor-stap low-code ontwikkelervaringen biedt om applicatielogica te definiëren, data in kaart te brengen en transformaties uit te voeren.

Met Workday Extend zijn een reeks app ontwikkeling- en deploymentplatforms, workflow- en integratietools en managementsystemen om nieuwe apps en werkervaringen te bouwen niet meer nodig. Dit maakt het voor IT-teams mogelijk om de complexiteit en kosten van de tech-stack te verminderen, waardoor er meer capaciteit overblijft om bedrijfsresultaten te verbeteren.

'Business-first aanpak ondersteunen'

“Onze wereldwijde klanten hebben behoefte aan technologieën die een business-first aanpak ondersteunen - het soort dat hen onderscheidt, huidige investeringen toekomstbestendig maakt en innovatieve nieuwe manieren om zaken te doen stimuleert,” zegt Jim Stratton, chief technology officer (CTO) bij Workday. “Workday Extend helpt om het gat te dichten tussen de behoeften en de capaciteiten binnen IT, zodat bedrijven vol vertrouwen en veilig het groeiende tempo van veranderingen kunnen bijhouden.”

“Dankzij de kennis van ons team van de Workday-technologie en het vertrouwen in hun beheermodel, hebben we binnen enkele weken volledige Workday Extend-apps ontwikkeld en in gebruik genomen”, zegt Eric Chung, directeur HR technology - Innovation bij Sun Life. “De ontwikkeling van apps met Workday is snel en veilig omdat we gevestigde datastructuren en design patterns kunnen hergebruiken”.

“Met Workday Extend waren we in staat om een self-service app voor werknemersaandelen te bouwen die ons helpt het aandelenregistratieproces te stroomlijnen en het aantal vragen gerelateerd aan aandelenopties te verminderen voor het financiële team”, zegt Krishna Gundihithlu, manager, People Technology bij Netflix. “De mogelijkheid om gebruik te maken van de beveiligings- en privacycontroles binnen Workday's vertrouwde enterprise management cloud stelt ons in staat om vol vertrouwen nieuwe apps zoals deze te ontwikkelen om aan onze unieke behoeften te voldoen en meer waarde te halen uit onze Workday-investering."

“Workday Extend, met het nieuwe Workday Orchestrate en mogelijkheden voor databeheer en applicatielogica, zet een nieuw traject in voor het bedrijf omdat het Workday openstelt om klanten te helpen hun digitale transformatie te versnellen," zegt Mickey North Rizza, programma vice president, Enterprise Applications en Digital Commerce, IDC. "Het uitbreiden van de waarde van Workday HR- en finance-data en -processen voor zowel klanten als partners is het doel, en met de aankondiging van vandaag heeft Workday dat waargemaakt.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud