ASML verwacht dit jaar een sterke omzet groei

23-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ASML verwacht dit jaar een sterke omzet groei

ASML rapporteert een netto-omzet van 4,4 miljard euro en een nettowinst van 1,3 miljard euro in het eerste kwartaal van 2021. Een sterke vraag in alle markten drijft de verwachte omzetgroei naar 30% in 2021.

ASML President en CEO Peter Wennink meldt: "Onze omzet in het eerste kwartaal bedroeg 4,4 miljard euro, wat hoger is dan onze verwachting. De brutomarge kwam uit op 53,9%, ook ruim boven onze verwachting. De belangrijkste drijfveer voor een hogere omzet en brutomarge was de toegenomen Installed Base-activiteiten. Vanwege de huidige veelgevraagde omgeving maken klanten gebruik van software-upgrades om de capaciteit zo snel mogelijk te vergroten.Onze nettoboekingen over het eerste kwartaal bedroegen 4,7 miljard euro, waarvan 2,3 miljard euro afkomstig van EUV-systemen."

Wennink vervolt: "Vergeleken met drie maanden geleden zien we een aanzienlijke toename van de vraag in alle marktsegmenten en in ons productportfolio. De opbouw van de digitale infrastructuur met seculiere groeifactoren zoals 5G, AI en High-Performance Computing-oplossingen stimuleert de vraag naar geavanceerde en volwassen nodes in zowel Logic als Memory. We verwachten nu een omzetgroei van 30% in 2021 in vergelijking met vorig jaar."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware