Witold Kepinski - 23 april 2021

SAS werkt samen met Amazon Conservation om de aarde te beschermen

SAS werkt samen met Amazon Conservation om de aarde te beschermen image

SAS, speler in analytics, zet zich actief in voor een duurzamere toekomst door middel van sociale innovatie. Tijdens Earth Day kondigde SAS een samenwerking aan met het Amazon Conservation en het Healthy Reefs for Healthy People (HR4HP) initiatief. Samen gaan ze zich inzetten voor wereldwijde milieukwesties zoals het bestrijden van de ontbossing van het Amazonegebied en bescherming van het koraalrif.

SAS zet zich met behulp van data en analytics in om wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op te lossen en is bij verschillende milieuprojecten betrokken. Het initiatief voor sociale innovatie van SAS is er specifiek op gericht om creatieve manieren te vinden die de wereldwijde vooruitgang versnellen en de wereld naar een duurzamere toekomst leiden. "Bij SAS weten we dat het van cruciaal belang is om betrokken te zijn bij wereldwijde vraagstukken en actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst," zegt Susan Ellis, Brand Director en hoofd van Social Innovation Programs bij SAS. "Wij zien sociale innovatie als de kans om mee te bouwen aan een betere wereld - door onze eigen technologie in te zetten voor het goede doel en tegelijkertijd de passie van onze werknemers voor maatschappelijk relevante projecten te omarmen."

Bescherming van regenwouden met data en AI

In 2020 gingen er opnieuw veel bossen verloren in de regenwouden: de vernietiging en ontbossing stegen explosief, terwijl de inspanningen voor het behoud en handhaving als gevolg van de wereldwijde pandemie juist achterbleven. Uit studies van vooraanstaande wetenschappers is gebleken dat het Amazonegebied op het punt staat het omslagpunt te bereiken waarop de Amazone niet langer in staat is neerslag te produceren en mogelijk een droge savanne wordt.

Op Earth Day lanceert SAS een wereldwijd sociaal innovatieproject om crowd-gedreven kunstmatige intelligentie (AI) in te zetten voor het opsporen en uiteindelijk stoppen van de illegale ontbossing in het Amazoneregenwoud.

In maart van dit jaar werd al meer dan 845.000 vierkante kilometer van het Amazonegebied in kaart gebracht en er wordt momenteel gewerkt aan het classificeren van nog eens 45.000 beelden. Terwijl deze eerste fase nog in volle gang is, zet SAS zich nog verder in door de krachten te bundelen met de non-profitorganisatie Amazon Conservation. Hierdoor wordt de reikwijdte voor het identificeren en opsporen van illegale ontbossing vergroot en kan er sneller worden ingegrepen. De samenwerking tussen Amazon Conservation en SAS zal helpen om een van de belangrijkste oorzaken van het bosverlies aan te pakken: illegale, door mensen veroorzaakte ontbossing.

Andere belangrijke projecten van SAS op het gebied van Data for Good zijn:

SAS werkt samen met het HR4HP-initiatief voor het beschermen en verbeteren van de gezondheid van het Meso-Amerikaanse Rif (MAR). Het MAR is het grootste koraalrif op het westelijk halfrond en wordt wereldwijd erkend als een hotspot van biodiversiteit in zee. Talloze factoren, waaronder de toename van overbevissing, klimaatverandering, vervuiling en het verlies van leefgebieden als gevolg van menselijke invloeden, hebben de gezondheid van het MAR in gevaar gebracht. Om meer bewustzijn te creëren over de gezondheid van het rif, werkt SAS samen met HR4HP om hun 2021 EcoAudit en 2020 Report Cards over de gezondheid van het rif op te nemen in GatherIQ™ app.

De samenwerking met NatureServe om de biodiversiteit te beschermen door de mate van bedreiging voor planten en dieren te meten. Met de analytics en kunstmatige intelligentie (AI) oplossingen van SAS kan NatureServe de complexe taak van het analyseren van meer dan 7 miljoen bekende planten- en diersoorten op aarde automatiseren en vereenvoudigen.

SAS zet technologie zoals IoT, machine learning en visual analytics in voor het behoud en de ondersteuning van 's werelds belangrijkste bestuiver voor voedingsgewassen - bijen. Voor het World Bee Count-initiatief hebben data scientists en imkers uit zes continenten en 69 landen meer dan 20.000 foto's van bestuivers aangeleverd om het grotere probleem van de teruglopende bijenpopulatie aan te pakken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!