Google Meet getweakt voor betere video call experience

23-04-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google Meet getweakt voor betere video call experience

Google Cloud introduceert nieuwe functionaliteiten voor Google Meet die de videovergaderervaring versterken, ongeacht hoe en waar mensen deelnemen. Dit omvat een vernieuwde gebruikersinterface (UI), een verbeterde betrouwbaarheid op basis van Google AI en tools die vergaderingen interessanter maken voor alle deelnemers.

Hybride in de schijnwerpers
Virtuele vergaderingen stonden het afgelopen jaar centraal in de wereldwijde transformatie van het werk. Al voor de pandemie speelden ze een cruciale rol voor teams die op afstand samenwerken, maar nu lijmen ze de werkdag aan elkaar voor talloze collega’s en organisaties die vroeger een fysieke werkplek deelden. Daardoor is de behoefte aan een interactive, veilige en mensgerichte benadering van vergaderingen nog nooit zo groot geweest.

Een rijkere interface
Voortbouwend op de functionaliteiten die Google Cloud het afgelopen jaar heeft gelanceerd om vergaderingen te verbeteren – van geautomatiseerde live ondertiteling in vijf talen en betrokkendheidscontrols in het onderwijs, tot nieuwe mobiele mogelijkheden – zijn de nieuwe Meet-verbeteringen grotendeels geïnspireerd op feedback van klanten en gebruikers. Daarom zien desktop- en laptopgebruikers vanaf volgende maand een nieuwe, rijkere gebruikersinterface met een reeks toegankelijke functies die vergaderingen productiever en inclusiever maken.

Alles voor zichtbaarheid
De nieuwe Meet for web omvat daarnaast updates voor de kijk- en presentatie-ervaring en de onderste balk. In een poging om vermoeidheid bij vergaderingen te verminderen, biedt de update meer controle over hoe iedereen zichzelf tijdens vergaderingen ziet. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun videofeed een tegel in het raster of een zwevende afbeelding te laten zijn, die kan worden vergroot of verkleind en verplaatst. Willen gebruikers zichzelf liever niet zien? Dan kunnen zij het beeld eenvoudig verkleinen en helemaal uit het zicht verbergen.

Om het zelfvertrouwen van presentatoren tijdens vergaderingen te vergroten, is het vastzetten en losmaken van content verder verbeterd. Als deze is losgemaakt, krijgt de presentatietegel dezelfde grootte als de andere deelnemer-tegels. Zo zijn meer mensen die deelnemen aan het gesprek, evenals de reacties, beter zichtbaar.

Vanuit één locatie
Ondertussen is ook de onderste balk bijgewerkt om het navigeren door vergaderingen te vergemakkelijken. Alle bedieningselementen zijn op één plek samengevoegd; inbelcodes voor vergaderingen, bijlagen, de deelnemerslijst, chat en andere activiteiten staan nu rechtsonder om meer verticale ruimte te creëren voor het zien van mensen en content.

De onderste balk is altijd zichtbaar, zodat deelnemers nooit bijschriften missen of niet weten dat hun microfoon uitstaat. Ook is de knop 'Gesprek verlaten' verwijderd van de camera- en microfoonknoppen om onbedoeld ophangen te voorkomen.

Het creëren van de beste vergaderervaring, ongeacht waar gebruikers zich bevinden of het gekozen device, is een prioriteit voor Google Meet. Om videogesprekken te ondersteunen wanneer deelnemers onderweg zijn, wordt deze maand ‘Databesparing’ gelanceerd. Deze functie beperkt het datagebruik op mobiele netwerken zodat het mogelijk is om te besparen op datakosten.

Vorig jaar is de modus voor weinig licht geïntroduceerd voor Meet op mobiele apparaten. Hierbij wordt AI ingezet om de opname automatisch aan te passen en meer zichtbaarheid te realiseren in een donkere omgeving bevindt. Te veel licht van achteren, zoals een raam op een zonnige dag, kan voor veel camera's ook een uitdaging zijn. Google Meet op internet detecteert nu automatisch wanneer een gebruiker onderbelicht lijkt en verbetert vervolgens de helderheid om de zichtbaarheid te verbeteren. Deze aanpassingen zullen de komende weken overal beschikbaar zijn voor Meet-gebruikers op het internet.

Terug naar nieuws overzicht
Software