Redactie - 24 april 2021

Intel-CEO Gelsinger: Chiptekort kan nog jaren duren

Intel-CEO Gelsinger: Chiptekort kan nog jaren duren image

Intel waarschuwt dat het wegwerpen van de tekorten aan halfgeleiders nog twee jaar kan duren. De sector kan de enorme vraag naar computerchips niet bijbenen. Investeringen bedoelt om de productiecapaciteit te vergroten nemen jaren in beslag.

Hiervoor waarschuwt CEO Pat Gelsinger in gesprek met The Wall Street Journal. Al langere tijd is er een fors tekort aan chips. De tekorten leiden tot allerlei problemen. Zo moesten onder meer autofabrikanten de productie in fabrieken stilleggen aangezien er onvoldoende chips geleverd konden worden.

Verschillende chipfabrikanten kondigde de afgelopen tijd grote investeringen aan in het vergroten van de productiecapaciteit. Intel kondigde bijvoorbeeld aan twee nieuwe fabrieken in de Amerikaanse Arizona te willen realiseren. Het duurt echter enkele jaren voordat deze fabrieken op volledige capaciteit produceren, waarschuwt Gelsinger.

Intel boekte in het eerste kwartaal 2021 een omzet van 19,7 miljard dollar, een daling van 1 procent op jaarbasis (jaar op jaar). De winmst daalde naar 3,4 miljard dollar. Pat Gelsinger toonde bij kwartalcijfers de nieuwe, gedifferentieerde IDM 2.0-strategie van het bedrijf voor productie, innovatie en productleiderschap.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!