Amerikaans Collision online tech event trekt meer publiek aan

Veracode CTO Chris Wysopal belicht cybersecurity trends tijdens Collision

Amerikaans Collision online tech event trekt meer publiek aan

25-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Amerikaans Collision online tech event trekt meer publiek aan

Het Collision event, de Amerikaanse variant voor de Europese Web Summit, kijkt terug op een geslaagde tweede editie van zijn online conferentie. Er waren ruim 38.000 deelnemers uit 141 landen zoals CEO's en oprichters van tech giganten, waaronder de CMO van TikTok en Twitter-mede-oprichter Biz Stone. Verder deden filmsterren mee met presentaties waaronder Nicole Kidman. Ook Nederlandse tech kopstukken deden mee zoals GitLab oprichter Sid Sijbrandij. 44 procent van de bezoekers van Collision zijn vrouwen.

Collision bestaat zeven jaar en is het snelst groeiende technologie-evenement van Noord-Amerika dat virtueel werd gehouden vanuit Toronto, Canada. De digitale conferentie Collision biedt deelnemers een mooie gelegenheid om de techmarkt in Noord-Amerika – en in het bijzonder in Canada - te verkennen. Het evenement is een wereldwijde bijeenkomst van provocerende ideeën, briljante geesten en investeringsspecialisten met als doel waardevolle contacten te leggen en collega's en mentoren te ontmoeten op alle gebieden die met technologie te maken hebben. 

Het doel van de Collision van dit jaar was om het vertrouwen in de samenleving te herstellen en toekomstige trends in de tech-industrie te verkennen. Wereldwijde bedrijven, variërend van grote technische namen tot snelgroeiende start-ups die op de Fortune 500 staan, namen allemaal deel aan het evenement. Deelnemers  bestonden naast bezoekers ook uit 1.426 journalisten (waaronder Dutch IT Channel), 860 investeerders, 621 sprekers en 113 partners. Ook zij gebruikten het platform gedurende de drie dagen van het evenement om zinvolle contacten te leggen met mensen over de hele wereld. Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk behoren tot de best bezochte landen, samen met Duitsland, India, Portugal en Nederland.

AI en Cybersecurity

Er werden tal van thema's besproken, zoals marketing, politiek, gezondheid (oa COVID-19), fintech, AI, IoT, 3D printing, robotisering, digitalisering, smart cities en cybersecurity. Zo gaf Veracode cto Chris Wysopal een presentatie over cybersecurity trends die volgens hem draaien om ubiquitous connectivity, abstraction & omponentization en hyperautomation of software delivery. Victor Ai, oprichter en CEO van Terminus Group, zei in een sessie over smart cities dat slimme infrastructuur zoals autonome rijzones en multifunctionele robotische serviceplatforms een essentieel onderdeel gaan vormen van het stedelijke landschap.

Startups

Het evenement verwelkomde verder 1.266 startups. Startups die Collision bijwonen, vertegenwoordigen meer dan 78 landen en 27 industrieën. Onder hen zijn 22 AMPLIFY-startups - bedrijven die zijn opgericht en geleid door mensen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen. Startups op het evenement die een of meer van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling nastreven, worden aangeduid als 'Impact startups'.

Op het platform vonden meer dan 1.500 vooraf geplande sessies plaats, van live Q&A's met Michelle Zatlyn van Cloudflare, medeoprichter van Twitter Biz Stone en Nikolay Storonsky van Revolut tot persconferenties met Grammy Award-winnaar NE-YO en de CEO van Virgin Hyperloop, Josh Giegel. Ook waren er rondetafelgesprekken met Katherine Maher, CEO van Wikipedia en John Tory, burgemeester van Toronto.

Tech regio Toronto

Toronto en omgeving heeft de grootste techscene van Canada en is 3e op de lijst van heel Noord-Amerika. De regio heeft 350 miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van AI, 5G, zelfrijdende auto's (autonome voertuigen) en andere techsectoren. Ook heeft de regio al een aantal jaren de snelstgroeiende tech(banen)markt van Noord-Amerika. Met meer dan 18.000 techbedrijven heeft Toronto zich inmiddels stevig op de kaart gezet. Dit heeft ook de interesse gewekt van grote spelers zoals Google en Uber, die hun AI- en R&D-onderzoekslaboratoria daar hebben gevestigd.

Het consulaat-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden organiseerde een rondetafelgesprek over 'Women in Tech' als onderdeel van de Collision Conference.

Terug naar nieuws overzicht