Gerucht: ByteDance stelt beursgang uit

26-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Gerucht: ByteDance stelt beursgang uit

De beursgang van ByteDance, moederbedrijf van TikTok, is uitgesteld. Het bedrijf overweegt een beursgang in Hongkong of New York. Het bedrijf moet hierbij van autoriteiten de activiteiten van TikTok en de Chinese TikTok-variant Douyin scheiden. Dat blijkt in de praktijk echter een uitdaging.

Dit meldt de South China Morning Post (SCMP). TikTok maakt gebruik van hetzelfde algoritme als Douyin, een variant van TikTok die gericht is op de Chinese markt. TikTok zou daarom volgens de Chinese krant worden afgescheiden van onder meer Douyin, de Chinese nieuwsapp Toutiao en videoplatform Xigua. ByteDance zou TikTok samen met andere buitenlandse bezittingen naar de beurs willen brengen, en een losse beursgang overwegen voor zin Chinese activiteiten.

Ook meldt een anonieme bron aan de SCMP dat het management ByteDance moeite heeft een balans te vinden tussen de belangen van de verschillende belanghebbenden. Zij zouden allen proberen de plannen rondom de beursgang te beïnvloeden. Een bron binnen de Chinese overheid meldt dat ook de spanningen tussen China en de Verenigde Staten (VS) een rol spelen.

Terug naar nieuws overzicht