Apple steekt meer dan vierhonderd miljard dollar in Amerikaanse activiteiten

27-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Apple steekt meer dan vierhonderd miljard dollar in Amerikaanse activiteiten

Apple steekt in een periode van vijf jaar ruim 430 miljard dollar in zijn Amerikaanse activiteiten. Het bedrijf investeert onder meer in 5G en halfgeleiders.

Het bedrijf meldt dat de 430 miljard dollar die het investeert ten goede komt van de Amerikaanse economie. Het geld is onder meer bedoeld voor directe aankopen bij Amerikaanse leveranciers, investeringen in datacenters en capital expenditures in de VS. Denk echter ook aan de productie van de Apple TV+ in 20 verschillende staten.

Nieuwe campus

Het Amerikaanse techbedrijf kondigt onder meer plannen aan voor de realisatie van een nieuwe campus in de staats North Carolina. Apple investeert ruim een miljard dollar in de campus, die in de zogeheten Research Triangle regio wordt gebouwd. Naar verwachting levert de campus zo'n 3.000 nieuwe banen op in onder meer machine learning, kunstmatige intelligentie en software engineering.

Ook zet Apple een fonds van 100 miljoen dollar op ter ondersteuning van scholen en gemeenschapsinitiatieven in de staat North Carolina. Daarnaast wordt 110 miljoen dollar geïnvesteerd in infrastructuur in 80 verschillende counties in de staat. Dit geld is onder meer bedoeld voor breedbandverbindingen, wegen, bruggen en openbare scholen. Apple verwacht dat de investeringen op termijn 1,5 miljoen dollar aan jaarlijkse economische voordelen oplevert voor North Carolina.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Apple.

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware