Redactie - 28 april 2021

Seagate boekt iets meer omzet en winst door vraag naar nearline harde schijven

Seagate boekt iets meer omzet en winst door vraag naar nearline harde schijven image

Seagate, speler in infrastructuuroplossingen voor gegevensopslag, heeft de financiële resultaten gerapporteerd voor het fiscale derde kwartaal dat eindigde op 2 april. 2021. De omzet steeg licht naar 2,73 miljard dollar. de nettowinst steeg naar 329 miljoen dollar.

"Seagate leverde opnieuw een kwartaal met sterke financiële prestaties dankzij de voortdurende operationele uitvoering en recordverkopen van onze nearline-schijven met hoge capaciteit. We verhoogden de omzet, verhoogden de winstgevendheid en bereikten een niet-GAAP WPA boven ons beoogde bereik. Onze kwartaalresultaten van maart onderstrepen de kracht van onze HDD-productportfolio en toenemende vraag naar massacapaciteitsopslag ", aldus Dave Mosley, Chief Executive Officer van Seagate.

"Deze trends ondersteunen onze vooruitzichten voor juni verder, waaronder een verwachte terugkeer naar solide jaar-op-jaar omzetgroei in het kwartaal van juni en verbeterde winstgevendheid. Terwijl de datasfeer blijft groeien in schaal en complexiteit, is onze innovatieve technologie, flexibele productroadmap en de expertise op het gebied van massale data maken ons goed gepositioneerd om aanzienlijke kansen te benutten in onze kernactiviteiten op het gebied van harde schijven en om tegemoet te komen aan de opkomende behoeften van klanten om gegevens te verplaatsen, te beveiligen en op te slaan in een meer gedistribueerde onderneming. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!