Notilyze voegt nieuw developmentteam toe aan organisatie

29-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Notilyze voegt nieuw developmentteam toe aan organisatie

Notilyze, aanbieder van data-analytics-as-a-service, voegt een compleet nieuw developmentteam toe aan de organisatie. Naast de bestaande tak die zich richt op data-analyse, gaat de nieuwe afdeling zich focussen op de ontwikkeling van IT-oplossingen en applicaties om analyses beter te integreren en te operationaliseren. Op deze manier helpt Notilyze klanten flexibeler te zijn in het benutten van data en meer te halen uit hun analytics-oplossing.

Met een eigen team van developers wil Notilyze meer verdieping aanbrengen in data-analyse. Hiermee speelt het in op twee belangrijke ontwikkelingen: bedrijven kijken steeds meer voorbij de initiële data-analyse en vragen om aanvullende diensten. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een overzichtelijke user interface om aanvullende data toe te voegen aan de analyse of de mogelijkheid om gedurende het proces voorspellingen te kunnen aanpassen. Daarnaast wil men analytics beter kunnen embedden in bestaande processen.

“We zien dat de behoeften van klanten zich steeds meer ontwikkelen naar het verder operationaliseren van analytics”, zegt Tom Dogger, mede-oprichter van Notilyze. “Om analytics echt goed te integreren in je processen zijn er koppelingen met andere toepassingen vereist en heb je apps nodig. Analytics-oplossingen bieden dit niet, dus zijn er andere, aanvullende IT-oplossingen nodig. Door een eigen developmentteam in te richten kunnen we deze nu ook bieden.”

Expertise development team noodzakelijk voor groei

Het nieuwe developmentteam van Notilyze bestaat uit ervaren en op elkaar ingespeelde ontwikkelaars waarmee de personele bezetting van het bedrijf in een klap verdubbelt. Het team wordt aangevoerd door operationeel directeur Folkert ten Kate, die ook het analytics team onder zijn hoede neemt. Voor zijn overstap naar Notilyze was hij CIO bij een fintech-onderneming waar hij meerdere financiële dienstverleners ondersteunde.

Dogger: “Met dit team onder leiding van Folkert halen we een schat aan kennis en kunde binnen. De developmentervaring is exact wat er nu nodig is om onze organisatie verder te laten groeien en onze klanten te helpen nog meer waarde uit hun analytics-initiatieven te halen. Ik kijk er naar uit samen met hen nieuwe, innovatieve oplossingen te ontwikkelen.”

Terug naar nieuws overzicht