Tech Data en Secureworks gaan samenwerking aan voor cybersecurity

Radboud Beumer, Director UKI & Continental Europe bij Secureworks

Tech Data en Secureworks gaan samenwerking aan voor cybersecurity

Jeroen Houtsma, Business Unit Manager Security van Tech Data

28-04-2021 | door: Witold Kepinski

Tech Data en Secureworks gaan samenwerking aan voor cybersecurity

Tech Data en Secureworks zijn een samenwerking aangegaan. Secureworks, gevestigd in Amsterdam, is een Amerikaans, beursgenoteerd bedrijf in cyberbeveiligingsoplossingen en is onderdeel van Dell EMC. Tech Data biedt, als distributeur, een breed portfolio van datacenterproducten waaronder hardware, software, diensten en connectiviteit van alle grote vendoren. Klanten van Tech Data die een antwoord willen bieden op de sterk toenemende cyberbedreigingen, kunnen vanaf nu beschikken over de allesomvattende cybersecurityoplossingen van Secureworks om in te zetten voor hun klanten.

Taegis, het SaaS cloud-native platform van Secureworks voor beveiligingsanalyse, is gebaseerd op 20 jaar ervaring en wordt ingezet om geavanceerde bedreigingen voor te zijn door tijdig te detecteren en de juiste acties te automatiseren. Secureworks onderscheidt zich door de snelheid waarmee het reageert op bedreigingen en het voorkomen van een overdaad aan meldingen met lage relevantie, de ‘false positives’. Nieuwe bedreigingen worden met zowel ‘human’ als ‘artificial’ intelligence gesignaleerd. Door de toevoeging van het menselijke toezicht heeft Secureworks een unieke voorsprong. Hiermee is Taegis een allesomvattend securitysysteem geschikt voor aanbieders van een SOC (Security operations Center) of voor Managed Security Service Providers (MSSP’s).

Voor Tech Data zijn de voordelen helder. Jeroen Houtsma, Business Unit Manager Security van Tech Data legt uit: “Wij zien met onze klanten ook een enorme groei in cyberdreigingen in het afgelopen jaar; de media staat er vol mee. Die groei zet de komende jaren door, vooral bij endpoints. Onze klanten verlangen van ons dat wij hier gedegen oplossingen voor bieden. Eén van de vele unieke punten is dat Secureworks samenwerkingen heeft met, voor ons en onze klanten, bekende vendoren, zoals VMware. Dankzij de gezamenlijke aanpak kunnen miljoenen cloud resources in AWS- en Azure-clouds goed worden beschermd. Met de toevoeging van Secureworks aan ons portfolio kunnen wij nu het partnerkanaal nog beter ondersteunen met het leveren van een complete securityoplossing die aansluit op de behoeftes in de markt ”, besluit Houtsma

Secureworks is verheugd in Nederland voet aan grond te zetten in samenwerking met Tech Data. Radboud Beumer, Director UKI & Continental Europe bij Secureworks: “Met het enorme bereik in kwalitatief goede en gefocuste partners, kunnen we samen invulling geven aan de immense groei in cybersecurity die ons en de klanten van Tech Data te wachten staat." Beumer vervolgt: “De route-to-market die Tech Data afgelopen jaar heeft ingezet op het gebied van cloudoplossingen in combinatie met security, is ons op het lijf geschreven en biedt dan ook een perfecte uitgangspositie om de samenwerking met de channelpartners van Tech Data in Nederland tot een succes te maken.”

Jeroen Houtsma van Tech Data sluit zich hierbij aan: “Inderdaad liggen er via onze nieuwe NextGen route-to-market aanpak, mooie dingen in het verschiet in de samenwerking en helpen wij onze partners om in 90 dagen te werken aan hun practice en succesvol te zijn met Secureworks."

Terug naar nieuws overzicht
Security