Redactie - 29 april 2021

Schneider Electric start partnerprogramma Edge Software & Digital Services

Schneider Electric start partnerprogramma Edge Software & Digital Services image

Schneider Electric, speler in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigde tijdens het eigen Europese IT Partner-evenement de lancering aan van zijn Edge Software & Digital Services Program. Het nieuwe programma biedt een complete reeks voordelen, ondersteunende tools en certificeringen waarmee leveranciers van IT-oplossingen een Managed Power Services-praktijk kunnen opzetten. De groei in edge computing stelt hen in staat om terugkerende inkomstenstromen te realiseren door monitoring en beheer van de fysieke infrastructuur van hun klanten met behulp van EcoStruxure IT Software & Digital Services van Schneider Electric. Dit nieuwe programma maakt deel uit van het bekroonde mySchneider IT Solutions Partner Program, voorheen bekend als het APC Channel Partner Program.

Volgens onderzoeksbureau Gartner zal naar schatting tegen 2025 ongeveer 75 procent van de door de ondernemingen gegenereerde data worden gecreëerd en verwerkt buiten een traditioneel, gecentraliseerd datacenter of cloudomgeving. Aangezien edge-infrastructuur echter geografisch is verspreid, vaak zonder IT-staf op locatie, is monitoring en beheer op afstand een vereiste. Tegenwoordig biedt slechts 27 procent van de leveranciers van IT-oplossingen Managed Power Services aan.

"Edge computing biedt leveranciers van IT-oplossingen een enorme kans om hun terugkerende inkomstenstromen te vergroten door Managed Power Services aan te bieden", zegt David Terry, VP IT Channels, Schneider Electric Europe. "We hebben een uitgebreid programma voor partners ontwikkeld waarmee het opzetten van een Managed Power Service-praktijk vereenvoudigd wordt. Dit stelt partners in staat om in de behoeften van hun klanten aan monitoring en beheer van edge-locaties te voorzien. Deze activiteit wordt inmiddels gezien als een prioriteit."

De belangrijkste onderdelen van het Edge Software & Digital Services-programma zijn onder meer:

  • Kortingen gedurende de gehele levenscyclus – een voortdurend financieel voordeel voor aanbieders van IT-oplossingen om te herinvesteren in hun bedrijf
  • Stapsgewijze operationele e-gids – "The Essential Guide to Growing Your Business with Managed Power Services”
  • Certificatietrajecten – educatieve cursussen gericht op het vergroten van de technische en zakelijke kennis over software voor monitoring op afstand en serviceopties
  • EcoStruxure IT Software en Digital Services – toegang tot het flexibele portfolio van software en diensten van Schneider Electric, voor geavanceerde, 24/7 monitoring en ondersteuning op afstand en op locatie.

De business case voor het opbouwen van een Managed Power Services-aanbod
De markt voor beheerdiensten is het afgelopen decennium aanzienlijk gegroeid en vertegenwoordigt nu bijna 160 miljard dollar aan IT-inkomsten voor leveranciers van IT-oplossingen. Door een Managed Power Services-praktijk op te zetten, kunnen leveranciers van IT-oplossingen nieuwe inkomstenstromen creëren door het monitoren en beheren van de fysieke infrastructuur van klanten in edge-omgevingen. Dit omvat de stroom-, koeling-, milieu- en fysieke beveiligingsapparatuur. De toevoeging van Managed Power Services genereert 1,5 keer extra omzet gedurende de levenscyclus van de apparatuur. Bovendien kunnen leveranciers van IT-oplossingen de betrouwbaarheid van deze locaties verbeteren met proactief onderhoud en het identificeren van hardware-vernieuwingen om ook de operationele kosten van hun klanten te verminderen.

Om de opstartkosten te compenseren, omvat het Edge Software & Digital Services-programma kortingen gedurende de klantlevenscyclus. Dit initiatief is ontwikkeld op basis van feedback van leveranciers van IT-oplossingen en beloont mySchneider IT-partners voor verschillende acties gedurende de levenscyclus van de klantrelatie, waaronder het koppelen, monitoren, onderhouden en upgraden van de apparatuur van de klant.

Materialen om IT-partners te helpen bij het bouwen van hun Manages Power Services
Het Edge Software & Digital Services-programma geeft partners gratis toegang tot materialen, waaronder een stapsgewijze handleiding voor het ontwikkelen van beheerdiensten: The Essential Guide to Growing your Business with Managed Power Services. Het programma biedt ook twee nieuwe certificeringstrajecten, afgestemd op de doelen van partners, voor zowel het doorverkopen van software en services als voor full-service monitoring en beheer. Beide certificeringen zijn bedoeld om de competenties van partners op het gebied van Managed Power Services te verbeteren, ongeacht de huidige bedrijfsfase en mogelijkheden.

Alle deelnemers van het programma hebben toegang tot ontwerptools en tot het Exchange Platform van Schneider Electric, een open bedrijfsplatform dat experts uit de industrie en technologiepartners met elkaar in contact brengt en hen helpt hun concurrentiepositie te verbeteren en bedrijfsinnovatie te stimuleren.

EcoStruxure IT Software & Digital Services bieden flexibiliteit en schaalbaarheid
EcoStruxure IT Software & Digital Services bieden flexibiliteit in het leveren van beheerdiensten, om aanbieders van IT-oplossingen in staat te stellen hun praktijk naar behoefte op te schalen. Dit flexibele, aanpasbare portfolio stelt hen in staat om 24/7 geavanceerde monitoring en ondersteuning op afstand en op locatie te leveren. Met opties om zelf services aan te bieden of dit uit te besteden aan de service-experts van Schneider. Het digitale dienstenportfolio wordt mogelijk gemaakt door het EcoStruxure IT-platform, dat succesvolle implementatie, monitoring en onderhoud van edge-omgevingen ondersteunt. MySchneider IT Solution Partners kunnen software en digitale services selecteren en gelaagd inzetten, zodat ze een oplossing kunnen bouwen die het beste past bij hun bedrijfsmodel en de behoeften van klanten.

  • Voor meer informatie over het Edge Software & Digital Services Program kunnen leveranciers van IT-oplossingen de programmapagina bezoeken.
  • De gids om je bedrijf te laten groeien met Managed Power Services is vanaf vandaag beschikbaar.
  • Ga voor meer informatie over de EcoStruxure IT Software & Digital Services naar de website.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!