Developers krijgen meer mogelijkheden met nieuwe VMware vSphere 7 functies

29-04-2021 | door: Witold Kepinski

Developers krijgen meer mogelijkheden met nieuwe VMware vSphere 7 functies

VMware heeft de Virtual Machine Service voor VMware vSphere 7 met Tanzu vrijgegeven om klanten in staat te stellen beter te voldoen aan de behoeften van ontwikkelaars die applicaties bouwen voor Kubernetes. De functie ondersteunt de belofte van VMware van Developer-Ready Infrastructure — om klanten te helpen hun applicaties en infrastructuur te moderniseren en tegelijkertijd hun activiteiten te stroomlijnen.

Te vaak wordt volgens VMware de productiviteit van ontwikkelaars van enterprise-apps beperkt of vertraagd door hen te verplichten hun IT-beheerders erbij te betrekken of een ticket in te dienen en te wachten op toegang tot IT-bronnen om applicaties te bouwen.

Kubernetes

Om deze wegversperring te verwijderen en ondernemingen te helpen de productiviteit en zelfservice van ontwikkelaars te verhogen, voegt de vSphere 7 Update 2a-release de Virtual Machine Service toe aan de infrastructuurservices die zijn opgenomen in vSphere met Tanzu. Deze nieuwe functie levert Kubernetes native VM-beheer voor ontwikkelaars door hen in staat te stellen onafhankelijk vSphere VM's in te richten met behulp van Kubernetes-opdrachten. Bovendien maakt deze release het zelf maken van Kubernetes-naamruimten door ontwikkelaars mogelijk.

Ontwikkelaars die VM's nodig hebben, kunnen tijdrovende ticketprocessen of wachttijden voor de helpdesk vermijden met de Virtual Machine Service. Wat nog belangrijker is, de functie geeft ontwikkelaars meer autonomie en productiviteit door meer zelfbediening en verbeterde automatisering binnen het Kubernetes-besturingsvlak; dit alles terwijl het beheer, de beveiliging en het beleid van het IT-team mogelijk maakt.

De release van vandaag bouwt voort op de robuuste Developer-Ready Infrastructure-mogelijkheden van vSphere met Tanzu. In maart 2021 heeft vSphere met Tanzu VMware NSX Advanced Load Balancer Essentials toegevoegd als een ingebouwde load balancer om klanten een snellere, meer schaalbare en veilige applicatie-ervaring te bieden. VMware kondigde ook de volgende stap aan in de samenwerking met NVIDIA om een AI-Ready Enterprise-platform te leveren door vSphere te combineren met NVIDIA AI Enterprise-suite.

Product beschikbaarheid

De vSphere 7 Update 2a-release met de Virtual Machine Service is nu beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Software