Witold Kepinski - 29 april 2021

AMD boert goed door sterke vraag naar zijn processor aanbod

AMD boert goed door sterke vraag naar zijn processor aanbod image

AMD heeft in het eerste kwartaal van 2021 zijn omzet bijna zien verdubbelen naar 3,45 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat bedraagt 662 miljoen dollar. De nettowinst bedraagt 555 miljoen dollar.

De omzet steeg sterk dankzij hogere inkomsten in zowel de segmenten Computing en Graphics als Enterprise, Embedded en Semi-custom onderdelen.

De brutomarge was 46 procent, stabiel op jaarbasis en 1 procentpunt hoger op kwartaalbasis. De kwartaal-op-kwartaalstijging was het gevolg van een grotere mix van de verkoop van Ryzen, Radeon en EPYC  processors.

"Ons bedrijf bleef in het eerste kwartaal versnellen, gedreven door de beste productportfolio in onze geschiedenis, sterke uitvoering en robuuste marktvraag", aldus Lisa Su, president en CEO van AMD. “We hadden een uitstekende omzetgroei op jaarbasis in al onze bedrijven en de omzet van datacenters is meer dan verdubbeld. Onze verhoogde jaarrichtlijnen onderstrepen de sterke groei die we binnen ons bedrijf verwachten op basis van de toenemende acceptatie van onze hoogwaardige computerproducten en het uitbreiden van klantrelaties."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!