Redactie - 29 april 2021

Palo Alto Networks breidt security aanbod in Prisma Cloud uit

Palo Alto Networks breidt security aanbod in Prisma Cloud uit image

Palo Alto Networks levert innovaties aan Prisma Cloud om organisaties te helpen ervoor te zorgen dat geen enkele workload onbeschermd blijft. De nieuwe mogelijkheden verhogen ook de automatisering en detectie, vereenvoudigen nalevingscontroles en verdiepen het inzicht in malwarebedreigingen voor containers en hosts. Bovendien onthult Palo Alto Networks het eerste cloud-native attack framework in de industrie dat het MITRE ATT&CK-framework uitbreidt.

“Organisaties hebben momenteel grote hoeveelheden onbeschermde workloads en er is geen efficiënte of uniforme manier om deze te beveiligen. Ze beheren vaak meerdere beveiligingsoplossingen voor één doel om deze workloadstacks te beschermen, wat kan leiden tot operationele lasten en beveiligingslekken”, zegt Varun Badhwar, senior vice president voor product, Prisma Cloud, bij Palo Alto Networks. "De nieuwe mogelijkheden van vandaag versterken onze toewijding om uitgebreide bescherming van cloud-workloads te bieden in hybride- en multi-cloudomgevingen. DevOps-teams kunnen nu efficiënt en snel hun workloads en applicaties bouwen en implementeren, terwijl ze beveiligingsteams helpen bescherming te bieden."

De nieuwe Prisma Cloud-mogelijkheden voor bescherming van cloud-workloads zijn:

Automatische detectie en automatische bescherming voor hosts: Prisma Cloud detecteert nu automatisch onbeschermde virtuele machines (VM's) die draaien op AWS®, Microsoft Azure® en Google Cloud Platform (GCP®), en implementeert naadloos de Prisma Cloud Defender-agent om ervoor te zorgen dat VM's niet onbeschermd blijven.

Het eerste alomvattende aanvals-framework in de industrie dat cloud-native workloads beschermt tegen bedreigingen: het nieuwe interactieve dashboard van Prisma Cloud breidt het MITRE ATT&CK-framework uit om een geconsolideerd overzicht te bieden van het volledige portfolio aan cloud-native applicaties. Dit helpt organisaties bij het evalueren van hun verdediging tegen specifieke dreigingsscenario's en biedt mogelijkheden voor respons en herstel bij incidenten. Dit aanvals-framework is ontwikkeld door Unit 42, het threat intelligence team van Palo Alto Networks.

Anti-malwaremogelijkheden tijdens looptijd en tijdens continue integratie en levering (CI/CD) scenario's: Prisma Cloud bevat nu Palo Alto Networks’ WildFire®-intelligentie om een extra laag looptijd-bescherming te bieden en dieper inzicht te geven in kwaadaardige malwarebedreigingen met nieuwe anti-malware en preventiemogelijkheden voor host en containers. Deze integratie begint al in het bouwproces voordat de software wordt geïmplementeerd.

Vereenvoudigde compliance voor hosts, containers en serverloze applicaties: Prisma Cloud Compliance Explorer vereenvoudigt de zichtbaarheid van compliance binnen frameworks en CIS (Center for Internet Security), inclusief nieuwe updates van de nieuwste vergelijkingen die aansluiten bij de bestaande zes certificeringen. Bovendien biedt een nieuwe gebruikersinterface een compliance-oplossing voor het implementeren van Docker DISA STIG (Defense Information Systems Agency Security Technical Implementation Guide).

Open Source-licentieanalyse en uitgebreide software-compositieanalyse: Prisma Cloud voegt ondersteuning toe voor het scannen van code-opslagplaatsen met de twistcli-opdrachtregelinterface, evenals nieuwe ondersteuning voor het scannen van GitHub Enterprise-opslagplaatsen. Bovendien bevat Prisma Cloud geavanceerde licentiedetectie om open source-licenties in pakketten te identificeren, gecombineerd met licentienalevingsregels, om het gebruik binnen een organisatie te bewaken en te beheren.

"Moderne ondernemingen draaien hun cloud-native-applicaties op een breed scala aan vormfactoren, waaronder een combinatie van cloud-VM's, containers, Kubernetes en serverloze architecturen die allemaal moeten worden beveiligd", zegt ESG Vice President en Group Director, Cybersecurity, Doug Cahill. "De nieuwste verbeteringen aan Prisma Cloud verdiepen hun beveiligingsmogelijkheden voor het beschermen van moderne applicaties op zowel containers als Kubernetes, maar ook fundamentele virtuele machines vanuit een enkele, uniforme oplossing."

Beschikbaarheid
De nieuwe functies zijn vanaf vandaag beschikbaar in Prisma Cloud Compute Edition, met algemene beschikbaarheid in Prisma Cloud Enterprise Edition eind mei.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!