Apple boekt sterke omzet groei met iPhone devices

Apple boekt sterke omzet groei met iPhone devices

Apple boekt sterke omzet groei met iPhone devices

28-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple boekt sterke omzet groei met iPhone devices

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2021 dat eindigde op 27 maart 2021. Het bedrijf boekte in maart een recordomzet van 89,6 miljard dollar, een stijging van 54 procent op jaarbasis, en een kwartaalwinst van 23,63 miljard dollar. Internationale verkopen waren goed voor 67 procent van de omzet van het kwartaal. De omzet uit de verkoop van iPhones kwam uit op 47,9 miljard dollar.

"Dit kwartaal weerspiegelt zowel de duurzame manieren waarop onze producten onze gebruikers hebben geholpen dit moment in hun eigen leven te bereiken, als het optimisme dat consumenten lijken te voelen over betere dagen voor ons allemaal", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Apple bevindt zich in een periode van ingrijpende innovatie in ons productassortiment en we blijven ons concentreren op hoe we onze teams en de gemeenschappen waarin we werken kunnen helpen om uit deze pandemie te komen in een betere wereld. Dat begint zeker met producten zoals de geheel nieuwe iMac en iPad Pro, maar het strekt zich uit tot inspanningen zoals de 8 gigawatt aan nieuwe schone energie die we op het net zullen helpen brengen en onze investering van 430 miljard dollar in de Verenigde Staten in de komende 5 jaar."

"We zijn trots op onze kwartaalprestaties in maart, waaronder omzetrecords in elk van onze geografische segmenten en een sterke groei met dubbele cijfers in elk van onze productcategorieën, waardoor onze geïnstalleerde basis van actieve devices naar een recordhoogte is gestegen", aldus Luca Maestri, de CFO van Apple. “Dankzij deze resultaten konden we een operationele cashflow van 24 miljard dollar genereren en gedurende het kwartaal bijna 23 miljard dollar terugstorten aan de aandeelhouders. We hebben vertrouwen in onze toekomst en blijven aanzienlijke investeringen doen om onze langetermijnplannen te ondersteunen en het leven van onze klanten te verrijken."

Naar verluidt kampt Apple met chip tekorten. Dit drukt de omzet voor het derde kwartaal met een paar miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware