SD Worx neemt Aditro over

30-04-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SD Worx neemt Aditro over

SD Worx, een Europese HR- en payrollspecialist, heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Aditro, een Cloud HR & Payroll softwareleverancier in Zweden, Finland en Noorwegen. Met deze overname zet SD Worx weer een nieuwe stap om uit te groeien tot dé aanbieder van payroll- en HR-diensten in Europa.

Aditro heeft ruim 600 medewerkers in Zweden, Noorwegen, Finland en Estland. Zij bedienen bijna 1.200 klanten in zowel het MKB als de grote organisaties (zoals IKEA, KPMG, Saab en Volvo), die samen ongeveer 1 miljoen werknemers ondersteunen. In 2020 realiseerde Aditro een omzet van 614,5 miljoen Zweedse Kroon en zijn ze marktleider in Zweden (23%), Noorwegen (34%) en Finland (39%).

"Voor SD Worx is dit een unieke kans om de Scandinavische markt te betreden en Finland, Noorwegen en Zweden te bedienen. Zowel onze medewerkers als klanten hebben voordeel bij de integratie van Aditro binnen SD Worx. De beslissing om Aditro over te nemen is gebaseerd op onze complementaire geografische regio's, businessstrategieën en productportfolio's, alsook door onze gedeelde culturen en waarden", aldus Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. "Het spreekt voor zich dat we ervoor gaan zorgen dat de collega's van Aditro zich thuis voelen bij SD Worx. We ondersteunen het bestaande managementteam van Aditro, dat aanblijft, bij het realiseren van de veelbelovende groeiplannen en het garanderen van de bedrijfscontinuïteit. Aditro heeft een duidelijk stappenplan om zijn kernactiviteiten verder te ontwikkelen en heeft dit plan aangevuld met nieuwe strategische initiatieven om nog meer te kunnen groeien in toekomst. SD Worx gaat helpen bij het bereiken van deze doelstellingen."

"Naarmate we elkaar beter hebben leren kennen, hebben we gezien dat de cultuur en kernwaarden van SD Worx en Aditro veel gelijkenissen vertonen," zegt Martin Sjögren, CEO bij Aditro. "Door ons aan te sluiten bij een solide marktleider als SD Worx, kunnen we verder bouwen aan onze digitale oplossingen en kunnen we ons aanbod uitbreiden om tegemoet te komen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten."

Goede match
Aditro en SD Worx werken al jarenlang samen, doordat ze beiden in 2010 de Payroll Services Alliance (PSA) hebben opgericht. Met deze service bedienen ze klanten in 150 landen over de hele wereld. De overname van SD Worx zal Aditro in staat stellen om zijn groeiambities te versnellen door een breder, internationaler aanbod van HR- & payroll-diensten te bieden aan het klantenbestand.

"We helpen onze klanten met het waarmaken van hun digitale transformatie-ambities met onze clouddiensten en mobile-first aanpak", vertelt Martin Sjögren. "Ons modulaire en functionele cloud-platform en onze mobiele app, met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, biedt volledige toegang tot al deze functionaliteiten."

"Nu we één bedrijf zijn, hebben we een schitterende kans om Aditro's cloud-technologie en mobile-first aanpak te optimaliseren om onze klanten nóg beter te bedienen, ons klantenbestand nog verder uit te breiden én om onze ambitie om de Europese nummer één te worden, waar te maken", besluit Kobe Verdonck.

De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. SD Worx is geadviseerd door EY (financiën en fiscaliteit) en DLA Piper (juridisch). Aditro en R12 Kapital (de Verkoper) werden geadviseerd door William Blair (enige financieel adviseur), Roschier (juridisch) en Deloitte (financieel en fiscaal).

Terug naar nieuws overzicht
Software