Vectra AI krijgt flinke kapitaalinjectie op onder leiding van Blackstone Growth

30-04-2021 | door: Witold Kepinski

Vectra AI krijgt flinke kapitaalinjectie op onder leiding van Blackstone Growth

Vectra AI, speler op het gebied van detectie en respons op bedreigingen, heeft een financieringsronde van 130 miljoen dollar aangekondigd onder leiding van fondsen die worden beheerd door Blackstone Growth (BXG).

De investering zal de voortdurende groei van Vectra stimuleren door middel van platforminnovatie en uitbreiding naar nieuwe markten en geografische gebieden, waardoor het Cognito-platform wordt versterkt als een oplossing voor kunstmatige intelligentie (AI) -gestuurde cloudbeveiliging voor detectie van en respons op bedreigingen. Bestaande investeerders namen ook deel aan de financieringsronde, waardoor de totale financiering van het bedrijf werd verhoogd tot meer dan 350 miljoen dollar tegen een waardering van 1,2 miljard dollar.

Zoals recente spraakmakende incidenten met gevolgen voor SolarWinds en Microsoft Exchange (Hafnium) illustreren, worden inbreuken gemeengoed en moeilijk te detecteren omdat statelijke actoren en cybercriminelen gebruik maken van meertrapsaanvallen die gebruik maken van zwakke punten in de supply chain, legitieme tools en zich voordoen als gebruikers om gegevens te stelen. Naarmate het dreigingslandschap complexer wordt, moeten beveiligingsleiders zich inzetten voor het verbeteren van onderzoek en ontwikkeling, innovatie en strategische implementatie van hulpbronnenverlichtende technologie, zoals AI. Deze productinnovatie is nodig om de contextuele bewustwording te bieden die beveiligingsteams nodig hebben om het groeiende aanvalsoppervlak te bestrijden, gecreëerd door het toegenomen gebruik van cloudbronnen en SaaS-applicaties, mobiele apparaten, toegang voor thuiswerken en het Internet of Things (IoT).

"Het afgelopen jaar zijn we getuige geweest van een continue reeks van de meest impactvolle en wijdverspreide cyberaanvallen in de geschiedenis. Om hun werknemers en digitale activa te beschermen, hebben onze klanten beveiligingsoplossingen nodig die slimmer zijn dan de tegenstanders van vandaag en die dekking bieden voor de cloud, datacenters en SaaS-applicaties ”, zegt Hitesh Sheth , president en ceo bij Vectra. "Terwijl we naar de toekomst kijken, zullen de wereldwijde aanwezigheid, operationele middelen en interne technologische expertise van Blackstone ons helpen onze missie te verwezenlijken om een van de dominante cyberbeveiligingsbedrijven ter wereld te worden."

Terug naar nieuws overzicht