Veiligheidsregio Utrecht kiest voor Switch

01-05-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veiligheidsregio Utrecht kiest voor Switch

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) kiest Switch IT Solutions als hardwareleverancier. Deze gegunde openbare aanbesteding ging over operationele (Android) tablets, kantoortablets, laptops, ultrabooks, 2-in-1 toestellen, thin clients, thick clients en diverse randapparatuur. Deze hardware is bedoeld voor het kantoorpersoneel en alle repressieve functionarissen binnen de brandweer. Dit zijn functionarissen die naast hun reguliere baan een functie binnen de incidentenbestrijding hebben.

De VRU is verantwoordelijk voor Meldkamer Brandweer, Geneeskundige Hulpverlening in de Regio en de voorbereiding op incidentenbestrijding en crisisbeheersing. Bij de VRU werken zo’n 2500 medewerkers, waarvan ca. 1600 vrijwilligers.

Plafondprijzen en overheidservaring
De mate waarin de producten aansluiten op de doelgroepen is voor de VRU van groot belang. Daarnaast waren er plafondprijzen voor de diverse producten aangegeven, waar Switch zich goed aan kon houden.

De vele referenties die Switch heeft in de overheidssector en het gespecialiseerde team dat advies kan geven waar nodig, speelden ook een belangrijke rol bij de gunning van deze aanbesteding.

Terug naar nieuws overzicht