Dell doet Boomi van de hand

03-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell doet Boomi van de hand

Dell verkoopt Boomi aan investeringsmaatschappij Francisco Partners en privacy equity-fonds TPG Capital. De overname wordt gewaardeerd op 4 miljard dollar (ruim 3 miljard euro) en wordt naar verwachting voor het einde van 2021 afgerond.

Boomi levert cloud-gebaseerde integratie platform as a service (iPaaS). Klanten kunnen met behulp van het aanbod verschillende applicaties integreren, maar ook data beheren en orkestreren. Boomi is sinds 2010 onderdeel van Dell Technologies. "Bloomi floreerde als onderdeel van Dell Technologie en groeit exponentieel sinds we hem in 2010 hebben overgenomen. Deze voorgestelde transactie positioneert Boomi voor de volgende groeifase en is de juiste stap voor beide bedrijven, onze gedeelde klanten en partner", aldus Jeff Clarke, vice-bestuursvoorzitter en chief operating officer bij DelL Technologies.

"Voor ons leggen we de focus op het aandrijven van groei door te blijven inzetten op het moderniseren van onze kerninfrastructuur- en PC-business, en uitbreiden in segmenten met hoge prioriteit zoals hybride en private cloud, edge, telecom en APEX. Alles is ontworpen om bedrijven te helpen gedijen in de do-from-anywhere economie."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud