Twitter Spaces beschikbaar voor accounts met meer dan 600 volgers

04-05-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Twitter Spaces beschikbaar voor accounts met meer dan 600 volgers

Vanaf heden is Twitter Spaces beschikbaar voor alle gebruikers met meer dan 600 volgers. Spaces zijn live audiogesprekken op Twitter en werd sinds de aankondiging in december vorig jaar wereldwijd gefaseerd uitgerold. Nadat er met een selecte groep is gebouwd en getest, is de functie inmiddels beschikbaar voor miljoenen Twittergebruikers.

Gebaseerd op wat Twitter tot nu toe heeft geleerd uit tests, zullen deze accounts met 600+ volgers een goede ervaring hebben met het hosten van live conversaties vanwege hun bestaande publiek. Voordat het creëren van een Space voor alle gebruikers mogelijk wordt, is het doel om het gebruiksgemak en de gebruikservaring verder te verbeteren op basis van feedback uit de community.

Van tweeten tot praten, van lezen tot luisteren, Spaces stimuleert en ontsluit echte, open gesprekken op Twitter met de authenticiteit en nuance, diepte en kracht die alleen de menselijke stem kan brengen. Spaces zijn voor kleine en intieme gesprekken met slechts een paar anderen, of voor grote discussies over wat zich op dit moment ontvouwt met duizenden luisteraars.

Op Twitter voor iOS en Android verschijnt er een een paarse bel bovenaan de tijdlijn zodra iemand die je volgt een Space begint of erin spreekt. Deze blijft zichtbaar zolang het gesprek duurt. Als je als luisteraar deelneemt aan een Space, kun je reageren op wat je hoort met emoji's, gepinde Tweets bekijken, het gesprek volgen via captions, de Space tweeten of DM'en of vragen om te spreken.

Terug naar nieuws overzicht