Snowflake investeert in Dataiku

05-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Snowflake investeert in Dataiku

AI- en machine learning-platform Dataiku ontvangt een nieuwe investering van Snowflake Ventures, de venture-tak van Snowflake. Samen leveren Dataiku en Snowflake AI-mogelijkheden, waarmee bedrijven data science-projecten kunnen bouwen, implementeren en monitoren. Dit inclusief machine learning en deep learning.

Met Dataiku kunnen Snowflake-klanten gebruikmaken van een visuele interface die de samenwerking tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en dataspecialisten bevordert. Data-teams hebben toegang tot de Data Cloud en kunnen, ondersteund door Snowflake, geautomatiseerde data pipelines, voorspellende analyses en praktische AI-gedreven applicaties creëren.

Nauwere samenwerking

De partijen kondigden in november 2020 al een nauwere samenwerking aan. Een groeiend aantal klanten maken sindsdien gebruik van het gecombineerde aanbod, meldt Dataiku. Het bedrijf lanceerde onlangs Dataiku Online met Snowflake; een compleet SaaS-aanbod van Dataiku dat vooraf is geïntegreerd met Snowflake voor een directe koppeling van klantgegevens en een snelle time-to-value voor klanten.

Verdere samenwerking tussen Snowflake en Dataiku geeft gezamenlijke klanten snelle toegang tot nieuwe cloud-data. Deze data is cruciaal voor het creëren van AI-gestuurde applicaties en flexibele processen. Met de push-down-architectuur van Dataiku kunnen klanten gebruik maken van prijzen gebaseerd op gebruik (per seconde) van het Snowflake-platform voor data-verwerking, AI-ontwikkeling en het uitvoeren van in productie zijnde data- en AI pipelines.

Snowpark

Ook nieuw is Snowpark, een nieuwe tool voor developers in Snowflake. Snowpark, dat momenteel in preview is, stelt data engineers, data scientists en developers in staat om code te schrijven in talen als Scala, Java en Python met behulp van bekende programmeerconcepten. Vervolgens kunnen zij workloads uitvoeren zoals data-transformatie, data-voorbereiding en feature engineering op Snowflake.

"We werken graag samen met partners en investeren in bedrijven die blijk geven van hun toewijding om data beschikbaar te maken en waarde toe te voegen voor onze klanten”, zegt Christian Kleinerman, SVP bij Snowflake. "Deze investering met Dataiku verstevigt onze samenwerking en ons gemeenschappelijke doel om klanten te laten profiteren van de AI en machine learning en de voordelen van Data Cloud te ervaren.”

“Het afgelopen jaar heeft elk bedrijf laten zien dat data essentieel is voor het tonen van veerkracht”, aldus Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Bedrijven zijn veerkrachtig als ze de toegang tot data vanuit de cloud kunnen uitbreiden, gecombineerd met de mogelijkheid om snel inzichten en voorspellende applicaties te ontwikkelen. Wij zijn van mening dat de verdere integratie met Snowflake onze gezamenlijke klanten de handvatten geeft om op een snellere en betere manier zich aan te passen, op te schalen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud