AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Amazon FinSpace aan

04-05-2021 | door: Witold Kepinski

AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Amazon FinSpace aan

Amazon Web Services (AWS) lanceert Amazon FinSpace, een speciaal gebouwde analyseservice die de tijd die financiele organisaties nodig hebben om financiële gegevens te vinden, voor te bereiden en te analyseren, verkort van maanden tot minuten.

Amazon FinSpace verzamelt, catalogiseert en tagt gegevens in de gegevenssilo's van een organisatie, waardoor de gegevens gemakkelijk door de hele organisatie kunnen worden doorzocht. De service omvat een speciaal gebouwde, beheerde Apache Spark-analyse-engine die meer dan 100 gegevenstransformaties bevat die veel worden gebruikt in de kapitaalmarktsector om gegevens voor te bereiden voor analyse op petabyte-schaal.

Om het voor FSI-organisaties gemakkelijker te maken om aan hun nalevingsvereisten te voldoen, zorgt Amazon FinSpace ervoor dat datatoegangscontroles worden afgedwongen en dat het gebruik te allen tijde wordt gevolgd. AmazonFinSpace biedt volgens AWS een gebruiksvriendelijke webtoepassing die analisten bij hedgefondsen, vermogensbeheerbedrijven, verzekeringsmaatschappijen, investeringsbanken en andere FSI-organisaties toegang geeft tot de informatie die ze nodig hebben en de mogelijkheid om krachtige analyses op aanvraag uit te voeren voor al hun gegevens.

Er zijn geen kosten vooraf of verplichtingen om Amazon FinSpace te gebruiken en klanten betalen alleen voor de opgeslagen gegevens, de ingeschakelde gebruikers en de rekenkracht die wordt gebruikt om gegevens voor te bereiden en te analyseren.  

Terug naar nieuws overzicht
Cloud