Zyxel Networks introduceert Circle voor vereenvoudigd licentiebeheer

Peter van der Putten

06-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel Networks introduceert Circle voor vereenvoudigd licentiebeheer

Zyxel Networks onthult Circle, een nieuw licentie- en abonnementsbeheerplatform voor channelpartners zoals MSP's, VAR's en resellers. Circle brengt asset management, account management en e-commerce samen op één plek met een gestroomlijnde gebruikerservaring.

MSP's, VAR's en resellers moeten op de hoogte blijven van meerdere Zyxel-oplossingen op meerdere locaties. Om hierbij te helpen biedt Circle gecentraliseerd beheer en zichtbaarheid van alle abonnementen en verlengingen. Dit helpt partners bij het op peil houden van hun inkomsten, maar ook bij het verbeteren van de dienstverlening aan en relaties met hun klanten.

Gecentraliseerd platform

Circle is een gecentraliseerd en gestroomlijnd platform. Zyxel channelpartners kunnen hiermee onder andere gebruik maken van een rapportagedashboard, dat een overzicht biedt van onder andere apparaat-, licentie- en factureringsinformatie. Dit helpt bij het beheren van accounts. Resellers kunnen via Circle alle beschikbare Zyxel-licenties vinden in een centrale licentiewinkel.

Gebruikers kunnen ook apparaten importeren, registreren of synchroniseren vanuit hun bestaande MyZyxel-accounts, apparaten van klanten groeperen en een overzicht creëren van de abonnementen en verlengingen op meerdere locaties. Circle geeft gebruikers ook een nieuw dashboard dat het licentiebeheerproces stroomlijnt. Channelpartners kunnen nu alles op één plek beheren, waardoor ze tijd besparen en zich kunnen richten op het opbouwen van relaties en verbeteren van de service aan hun klanten met minder inspanning.

Verlengingen en flexibele betalingsopties

Partners kunnen nu ook diensten in bulk 'auto-activeren', waardoor handmatige activatie per apparaat niet meer nodig is. Ze kunnen meerdere apparaten selecteren om online te verlengen en te activeren en de verlengingsdatums voor groepen - beschikbaar vanaf juni - op elkaar afstemmen. Ook kunnen ze snel zien welke diensten moeten worden verlengd en welke licenties voor elk specifiek model beschikbaar zijn. Betalingsopties zijn ook flexibeler, aangezien gebruikers nu online kunnen betalen met hun bestaande partner-tier pricing, direct via Circle. Als alternatief kunnen ze ook offline betalen volgens hun huidige overeenkomst.

Partners dichter bij elkaar brengen

"Het valt niet te ontkennen dat Covid-19 de digitalisering en investeringen in innovatie heeft versneld, waarbij Gartner heeft vastgesteld dat bijna 70% van de raden van bestuur hun digitale bedrijfsinitiatieven hebben vergroot als gevolg van de pandemie," zegt Peter van der Putten (foto), Head of Channel van Zyxel Benelux. "We hebben Circle gebouwd om onze partners te ondersteunen bij het beheren van deze groei in technologie-investeringen en om daar de vruchten van te plukken. Met onze volledig gedigitaliseerde aanpak kunnen partners licenties en abonnementen efficiënter en in minder tijd te beheren. Dit zal de user journeys stroomlijnen, een betere ervaring creëren en partners dichter bij elkaar brengen. Vandaar de naam: Circle."

Circle ondersteunt momenteel de beveiligings-appliances en -diensten van Zyxel. In toekomstige releases worden meer Zyxel-apparaten en -diensten toegevoegd.

Terug naar nieuws overzicht