Acronis ontvangt kwart miljard dollar kapitaalinjectie

Serguei 'SB' Beloussov, oprichter en CEO van Acronis

05-05-2021 | door: Witold Kepinski

Acronis ontvangt kwart miljard dollar kapitaalinjectie

Acronis, speler op het gebied van cyberbescherming, is verheugd aan te kondigen dat het een financieringsronde van meer dan 250 miljoen dollar heeft ontvangen van CVC Capital Partners VII en andere investeerders. Acronis zal de fondsen gebruiken om de groei verder te versnellen door zijn unieke portfolio van native geïntegreerde cyberbeschermingsproducten uit te breiden.

Een aanzienlijk deel van de investering zal ook worden gebruikt om de go-to-market-initiatieven van Acronis verder te versterken door het brede partnernetwerk uit te breiden - met name managed service providers (MSP's) - om hen te helpen beter te voldoen aan de cyberbeschermingsbehoeften van hun klanten. De investering waardeert het bedrijf op meer dan 2,5 miljard dollar.

"De getalenteerde management- en R & D-teams van Acronis hebben aanzienlijke middelen geïnvesteerd in de ontwikkeling van een innovatieve cloud-native 'MSP in a box'-oplossing, met geïntegreerde back-up, disaster recovery, cyberveiligheid, beheer op afstand en workflowtools," aldus Leif Lindbäck, Senior Managing Director van CVC Capital Partners. “Acronis biedt bedrijfskritische oplossingen aan meer dan 10.000 MSP's en een half miljoen kleine en middelgrote bedrijven. CVC heeft een sterk trackrecord op het gebied van cyberbeveiliging en werkt samen met succesvolle ondernemers, en we kijken ernaar uit om samen te werken met Serguei Beloussov en het Acronis-team om de groei van het bedrijf te versnellen. "

Acronis Cyber Protect is de eerste uniforme cyberbeveiligings- en gegevensbeschermingsoplossing die native is geïntegreerd, zodat serviceproviders deze kritieke functies via een enkel venster kunnen bedienen en uitgebreide cyberbeveiliging tegen lagere kosten kunnen bieden.

"Met deze aanvullende financiering zullen we de ontwikkeling van ons productportfolio versnellen en meer investeren in het succes van onze partners", aldus Serguei "SB" Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. "Ons doel is om marktleidende technologie te ontwikkelen en onze partners te helpen hun winst te vergroten, terwijl we hun klanten de beste bescherming bieden."

Acronis zal blijven investeren in personeel, haar wereldwijde verkoop-, partneraccountmanagement- en partnersuccesteams uitbreiden en nieuw technisch talent aanwerven voor haar onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Bulgarije, Israël en Singapore, evenals in Zwitserland en de Verenigde Staten.

Focus op partners

Focussen op het groeiende partnernetwerk is van cruciaal belang voor de strategie van het bedrijf voor snelle groei. In februari lanceerde het bedrijf het # CyberFit Partner Program om de ontwikkeling van cloudgerichte resellers en serviceproviders te ondersteunen. In maart heeft Acronis een nieuwe versie van Acronis Cyber Protect Cloud op de markt gebracht , waardoor partners uitgebreide cyberbeveiliging voor alle workloads kunnen bieden tegen lage tot geen kosten vooraf . In april introduceerde Acronis een nieuwe partnerportal , die partners gemakkelijk toegang biedt tot inhoud, tools en training.

Met de nieuwe financiering breidt Acronis de ondersteuning voor cloudpartners uit door hen te voorzien van extra verkoop- en marketingmiddelen, snellere en gelokaliseerde technische ondersteuning, toegewijde partnersuccesmanagers en lokale datacenters op 111 locaties wereldwijd.

Terug naar nieuws overzicht