ThoughtSpot brengt low-code embedded analytics-platform op de markt

07-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ThoughtSpot brengt low-code embedded analytics-platform op de markt

ThoughtSpot introduceert ThoughtSpot Everywhere. Het low-code embedded analytics-platform biedt developers en productontwikkelaars de mogelijkheid interactieve data-apps te maken met alle diensten uit de Modern Analytics Cloud van ThoughtSpot, inclusief search en AI-gestuurde analytics. Hiermee geven ze klanten en partners op een gebruikersvriendelijke manier toegang tot de hele data-stack. Gelijktijdig met deze introductie start het bedrijf een nieuwe vrijplaats voor ontwikkelaars om ThoughtSpot-services te testen en ermee te experimenteren.

Bedrijven draaien op apps, en die apps draaien op data. De technische complexiteit om de juiste data naar boven te halen en te verkennen voorkomt echter vaak dat gebruikers ermee aan de slag gaan. Met ThoughtSpot Everywhere kunnen ontwikkelaars gemakkelijk nieuwe data-apps creëren, aangestuurd door de eenvoud en het gemak van het gebruik van ThoughtSpot, of door ThoughtSpot services toe te voegen aan hun SaaS-aanbod. Dit geeft de mogelijkheid data rechtstreeks binnen bestaande tools te gebruiken, werkmethodes te creëren die prettig zijn te gebruiken en op nieuwe manieren geld te verdienen met data.

Data verkennen

Eindgebruikers zijn niet beperkt tot de traditionele, statische dashboards die worden aangeboden door andere embedded analytics-oplossingen. Met behulp van ThoughtSpot Everywhere kunnen de data verkennen door middel van zoekopdrachten in natuurlijke taal. Ze kunnen vragen beantwoorden zonder te worden beperkt door een vooraf gedefinieerd of al samengesteld rapport of dashboard. Met AI-mogelijkheden gaat het systeem verder, bewaakt het automatisch de onderliggende data om relevante wijzigingen te markeren.

De low-code oplossing ThoughtSpot Everywhere is beschikbaar voor developers en productontwikkelaars. Dit betekent dat klanten minder tijd hoeven te besteden aan het bouwen en onderhouden van analyses in hun aanbod. Zo houden zij meer tijd over voor het maken van functies en mogelijkheden voor gebruikers. De nieuwe ontwikkelaar-sandbox biedt een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van ThoughtSpot Everywhere.

Bedrijfsprocessen automatiseren

De inzichten die hiermee worden opgedaan kunnen worden gebruikt voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Met actie-API's kunnen inzichten die in de ene applicatie zijn gecreëerd, aangepaste acties in een andere applicatie activeren. De automatisering van dit inzicht-tot-actie stelt klanten in staat het gebruik van data op te schalen om bedrijfsprocessen in hun hele organisatie aan te sturen.

Met ThoughtSpot Everywhere kunnen klanten van het volledige ThoughtSpot-platform gebruik maken of ervoor kiezen om specifieke mogelijkheden als een service te gebruiken, waaronder Search, Monitor, Actions, Auto-Analysis en Dashboards.

Door het integreren van ThoughtSpot's search-gedreven analyse kunnen ontwikkelaars en productbouwers gedifferentieerde analyse-ervaringen bieden die net zo eenvoudig te gebruiken zijn als een consumententoepassing. Met Monitor kunnen gebruikers specifieke KPI's of datasets volgen en automatisch op de hoogte worden gebracht wanneer er wijzigingen worden gedetecteerd. Met Actions kunnen klanten hun data-apps verbinden met andere apps en workflows om automatisch specifieke acties, processen en workflows te activeren. Auto-analysis maakt gebruik van AI om automatisch zinvolle inzichten in data naar boven te halen zonder dat gebruikers een vraag hoeven te stellen. En dashboards worden samengesteld door visualisaties, grafieken, grafieken en prikborden toe te voegen om relevante informatie weer te geven.

“Onze klanten hebben ons de ongelooflijke mogelijkheden laten zien die kunnen worden gerealiseerd wanneer ze hun teams in staat stellen hun eigen datavragen te beantwoorden en beslissingen te nemen. Met ThoughtSpot Everywhere helpen we hen hetzelfde potentieel te ontketenen voor hun eigen klanten en gebruikers”, aldus Sudheesh Nair, CEO van ThoughtSpot.

“Vanaf de start zijn we gefocust op het creëren van een meer op feiten gebaseerde wereld door klanten de mogelijkheid te bieden om hun eigen datavragen te stellen en te beantwoorden. ThoughtSpot Everywhere is een belangrijke stap voorwaarts in het uitbreiden van deze missie”, aldus Ajeet Singh, co-founder en Executive Chairman van ThoughtSpot. “Inzichten naar applicaties brengen en die inzichten gebruiken om processen te sturen en te automatiseren, betekent een slimmere wereld voor iedereen. We zullen blijven innoveren om onze klanten en hun gebruikers te helpen de meeste waarde uit hun data te halen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

analytics, data