IBM tweakt container-native software defined storage aanbod

05-05-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM tweakt container-native software defined storage aanbod

IBM heeft belangrijke innovaties aangekondigd in zijn data storage portfolio die zijn ontworpen om de toegang tot en het beheer van gegevens in steeds complexere hybride cloud omgevingen te verbeteren voor een grotere gegevensbeschikbaarheid en veerkracht. 

Ten eerste kondigt IBM plannen aan om in de tweede helft van 2021 een nieuwe container-native software defined storage (SDS) -oplossing, IBM Spectrum Fusion, te lanceren. Hiermee kunnen bedrijven met hun applicaties een eenvoudige en minder complexe benadering volgen om naadloos toegang te krijgen tot gegevens binnen het datacenter, aan de edge en in hybride cloud omgevingen.

Daarnaast introduceert IBM updates voor zijn IBM Elastic Storage System (ESS) -familie van hoogwaardige oplossingen die zeer schaalbaar zijn en ontworpen voor eenvoudige implementatie: het vernieuwde model ESS 5000, dat nu 10% meer opslagcapaciteit levert en de nieuwe ESS 3200 die dubbel zoveel leesprestaties biedt als zijn voorganger .

Naarmate de acceptatie van hybride cloud groeit, neemt ook de behoefte om de edge van het netwerk te beheren toe. Edge computing, vaak geografisch verspreid en losgekoppeld van het datacenter, kan enorme hoeveelheden gegevens vastleggen die anders op analytics en AI zouden kunnen worden toegepast. Net als het digitale universum blijft de rand zich uitbreiden, waardoor steeds meer gescheiden gegevensbronnen en silo's ontstaan. Volgens een recent rapport van IDC, het aantal nieuwe operationele processen geïmplementeerd aan de rand van de infrastructuur zal groeien van minder dan 20% nu tot meer dan 90% in 2024 digitale techniek versnelt IT / OT convergentie. En tegen 2022 schat IDC dat 80% van de organisaties die overstappen naar een hybride bedrijf door ontwerp, de uitgaven aan AI-geactiveerde en veilige edge-infrastructuur met 4x zal verhogen om zakelijke flexibiliteit en inzichten in bijna realtime te bieden.

"Het is duidelijk dat voor het bouwen, implementeren en beheren van applicaties geavanceerde mogelijkheden nodig zijn die helpen zorgen voor een snelle beschikbaarheid van gegevens in de hele onderneming - van de edge tot het datacenter tot de cloud", aldus Denis Kennelly , General Manager, IBM Storage Systems. "Het is niet zo eenvoudig als het klinkt, maar het begint met het bouwen van een fundamentele datalaag, een gecontaineriseerde informatiearchitectuur en de juiste opslaginfrastructuur."

Introductie van IBM Spectrum Fusion

De eerste incarnatie van IBM Spectrum Fusion is gepland in de vorm van een container-native hyperconverged infrastructuur (HCI) -systeem. Wanneer het in de tweede helft van 2021 wordt uitgebracht, worden rekenkracht, opslag en netwerken in één oplossing geïntegreerd. Het wordt ontworpen om te worden uitgerust met Red Hat OpenShift om organisaties in staat te stellen omgevingen voor zowel virtuele machines als containers te ondersteunen en softwaregedefinieerde opslag te bieden voor cloud-, edge- en gecontaineriseerde datacenters.

IBM is van plan om begin 2022 een SDS-only versie van IBM Spectrum Fusion uit te brengen.

Door de integratie van een volledig gecontaineriseerde versie van IBM's algemene parallelle bestandssysteem en gegevensbeschermingssoftware, wordt IBM Spectrum Fusion ontworpen om organisaties een gestroomlijnde manier te bieden om gegevens uit de hele onderneming te ontdekken. Bovendien kunnen klanten verwachten dat ze de software zullen gebruiken om bestaande datasets gemakkelijker te virtualiseren en te versnellen door gebruik te maken van de meest relevante storage laag.

Met de IBM Spectrum Fusion-oplossingen kunnen organisaties slechts één kopie van gegevens beheren. Ze hoeven niet langer dubbele gegevens te creëren bij het verplaatsen van applicatie workloads binnen de onderneming, waardoor beheerfuncties worden vereenvoudigd en analyses en AI worden gestroomlijnd. Bovendien kunnen activiteiten op het gebied van dataconformiteit (bijv. AVG) worden versterkt door een enkele kopie van de gegevens, terwijl de blootstelling aan de beveiliging door de aanwezigheid van meerdere exemplaren wordt verminderd.

Naast de wereldwijde beschikbaarheidsmogelijkheden, wordt IBM Spectrum Fusion ontwikkeld om te integreren met IBM Cloud Satellite om bedrijven in staat te stellen cloudservices volledig te beheren aan de edge, datacenter of in de openbare cloud met een enkel beheervenster. IBM Spectrum Fusion wordt ook ontworpen om te integreren met Red Hat Advanced Cluster Manager (ACM) voor het beheer van meerdere Red Hat OpenShift-clusters.

Verbetering van IBM Elastic Storage Systems

De lancering van nieuwe IBM ESS- modellen en updates, die nu allemaal beschikbaar zijn, omvatten:

Wereldwijde gegevensboost: de IBM ESS 3200, een nieuwe 2U-opslagoplossing die is ontworpen om een gegevensdoorvoer van 80 GB / seconde per knooppunt te bieden - een leesprestatieverbetering van 100% ten opzichte van zijn voorganger, de ESS 3000. de 3200 ondersteunt tot 8 InfiniBand HDR-200- of Ethernet-100-poorten voor hoge doorvoer en lage latentie. Het systeem biedt ook tot 367 TB opslagcapaciteit per 2U-knooppunt.

Verpakken op de petabytes: Bovendien is het IBM ESS 5000-model bijgewerkt om 10% meer dichtheid te ondersteunen dan voorheen beschikbaar was voor een totale opslagcapaciteit van 15,2 PB. Bovendien zijn alle ESS-systemen nu uitgerust met gestroomlijnde containerimplementatiemogelijkheden die zijn geautomatiseerd met de nieuwste versie van Red Hat Ansible.

Zowel de ESS 3200 als de ESS 5000 zijn voorzien van gecontaineriseerde systeemsoftware en ondersteuning voor Red Hat OpenShift en Kubernetes Container Storage Interface (CSI), CSI-snapshots en klonen, Red Hat Ansible, Windows, Linux en bare metal-omgevingen. De systemen worden ook geleverd met ingebouwde IBM Spectrum Scale.

Db2

Daarnaast werken de 3200 en 5000 ook met IBM Cloud Pak for Data, het volledig gecontaineriseerde platform van geïntegreerde data- en AI-services van het bedrijf, voor integratie met IBM Watson Knowledge Catalog (WKC) en Db2. WKC is een cloudgebaseerde opslagplaats voor metagegevens voor ondernemingen die informatie voor AI, machine learning en deep learning activeert. Gebruikers vertrouwen erop om toegang te krijgen tot gegevens, kennisactiva en hun relaties, deze te beheren, te categoriseren en te delen. IBM Db2 for Cloud Pak for Data is een AI-geïnfundeerd datamanagementsysteem gebouwd op Red Hat OpenShift.

Om edge computing, core datacenter, private en public cloud-omgevingen verder samen te brengen, zijn de ESS 3200 en 5000 ook volledig geïntegreerd met IBM Cloud Satellite.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud