DDoS aanvallen vragen om nog meer focus op applicatie- en netwerk beveiliging

05-05-2021 | door: Redactie

DDoS aanvallen vragen om nog meer focus op applicatie- en netwerk beveiliging

Bedrijven en serviceproviders hebben het afgelopen jaar voor uitdagingen gestaan met de wereldwijde pandemie en de grootschalige verschuiving naar vereisten voor thuiswerken, een toenemend aantal geavanceerde cyberaanvallen, de uitrol van 5G-netwerken en de massale acceptatie van IoT. Een versnelde digitale transformatie en afhankelijkheid van digitale diensten is een katalysator geworden voor meer focus en meer uitgaven voor applicatie- en netwerkbeveiliging. Dat blijkt onder andere uit het State of DDoS Weapons-rapport van A10 Networks.

A10 Networks heeft een dramatische toename van de klantbehoeften gezien terwijl ze door dit snel veranderende landschap navigeren. De versnelling van het gebruik van IoT-apparaten, gaming- en streamingdiensten; snellere acceptatie van software, cloud en XaaS-technologieën om organisaties te helpen bij het beheren van werk en school op afstand; en 5G was een realiteit geworden, waardoor meer verbindingen met een hogere capaciteit mogelijk waren vanaf miljoenen apparaten die allemaal bescherming nodig hadden van dit uitgebreide aanvalsoppervlak tegen zeer complexe cyberaanvallen.

Serviceproviders en vele andere organisaties zijn agressief bezig met het uitbreiden en beveiligen van de infrastructuur om aan de eisen te voldoen en bescherming te bieden tegen bedreigingen om betrouwbare service en bedrijfskritische abonneegroei te garanderen. Voorbeelden van geavanceerde aanvallen, zoals de spraakmakende SolarWinds-hack die veel bedrijven en overheidsorganisaties treft, en de heroplevende groei van DDoS-aanvallen, illustreren hoe digitale diensten vaak het doelwit zijn. Het versterken van de beveiligingshouding is nog nooit zo belangrijk geweest om verlies van klanten en inkomsten te voorkomen. Zoals opgemerkt in het meest recente State of DDoS Weapons-rapport van A10 Networks, is de omvang van de dreiging ontmoedigend voor organisaties. Het bedrijf volgde in de laatste helft van 2020 12,5 miljoen DDoS-wapens, met een stijging van ongeveer 12 procent in elke rapportageperiode (2018-2020).

Als wereldwijd fenomeen heeft A10 de grootste communicatiedienstverleners (CSP's) hun diensten zien uitbreiden, gebruikmakend van nieuwe kansen bij de overheid en bedrijven, samen met regionale providers die inspelen op de kritieke behoefte aan supersnelle breedband voor plattelandsgemeenschappen.

Infrastructuur van klanten beveiligen tegen opkomende beveiligingsbedreigingen

Nieuwe klantgerichte productoplossingen zijn in opkomst en helpen om recente klantenwinst te stimuleren aldus A10 Networks:

Voor een snelgroeiende gaming-klant vermindert de DDoS-beschermingsoplossing van A10 de dreiging van in-line aanvallen, waardoor zijn gaming-gebruikers op betrouwbare wijze toegang krijgen tot de services.

Een Europese telecomprovider bouwt een DDoS-cloud-scrubbing-centrum, met A10's DDoS-beschermingsoplossing, om mitigatiediensten aan te bieden aan zijn zakelijke klanten.

Een klant van een serviceprovider breidde zijn 5G-uitrol uit en ondanks COVID-beperkingen kon A10 snel reageren en een gevirtualiseerde oplossing leveren om het groeiende internetverkeer aan te pakken.

Deze positieve klantresultaten zijn het resultaat van de focus van het bedrijf op het stimuleren van innovatie om snel opkomende cyberbeveiligingsbedreigingen aan te pakken en flexibele consumptiemodellen te bieden die softwaregerichte en terugkerende omzetgroei stimuleren.

“Organisaties die kritische digitale infrastructuur voor consumenten en bedrijven bieden, vertrouwen op A10 om ononderbroken service en betrouwbaarheid te garanderen. Onze oplossingsinnovatie die inspeelt op de snel veranderende marktbehoeften, samen met recente ontwerpwinsten op basis van continue beveiligingsexpertise, stelt onze klanten in staat om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken terwijl ze door een veranderend landschap navigeren", aldus Dhrupad Trivedi, President, CEO en bestuursvoorzitter van A10 Networks.

Terug naar nieuws overzicht
Security