Sectigo neemt SiteLock over

07-05-2021 | door: Redactie

Sectigo neemt SiteLock over

Sectigo, leverancier van oplossingen voor geautomatiseerd beheer van digitale certificaten en de beveiliging van websites, maakt bekend dat het SiteLock overneemt. Dit is een aanbieder van oplossingen voor monitoring en beveiliging van websites.

De transactie omvat tevens Patchman, een in Nederland gevestigde leverancier van oplossingen voor het automatisch scannen en patchen van kwetsbaarheden in website CMS systemen.

Met de overname van SiteLock breidt Sectigo zijn productaanbod en partnernetwerk verder uit en vergroot het zijn reikwijdte met meer dan 16 miljoen websites die momenteel door Sitelock worden beschermd. De gecombineerde organisatie krijgt een duidelijke leiderschapspositie binnen de wereldwijde markt voor websitebeveiliging.

"SiteLock is een bekend en vertrouwd merk voor websitebeveiliging onder wereldwijde klanten en partners", zegt Michael Fowler, president Partners & Channel bij Sectigo. "Bedrijven krijgen steeds regelmatiger te maken met steeds geavanceerdere internetaanvallen. Veel daarvan overweldigen eigenaars van websites en leggen hun bedrijfsvoering plat. Door het combineren van de sterke punten van de producten van Sitelock en Sectigo kunnen we een ongeëvenaarde geautomatiseerde oplossing voor het beveiligen van websites aanbieden die wordt ondersteund door twee van de grootste merken en experts binnen de sector."

“Als erkend leider in innovatieve cybersecurity-oplossingen voor bedrijven van elke omvang zijn we enorm enthousiast over deze kans om toe te treden tot de snelgroeiende wereldwijde organisatie van Sectigo”, zegt Tom Serani, chief channel officer bij SiteLock. “Als onderdeel van Sectigo zullen we de beste beveiligingsoplossingen in hun soort blijven afleveren om bedrijven in alle delen van de wereld veilig te houden.”

SiteLock is de vijfde overname die Sectigo de afgelopen drie jaar voltrok. In 2019 versterkte Sectigo zijn zakelijke beveiligingsplatform met de toevoegong van de technologie voor IoT-beveiliging van Icon Labs. Medio 2018 nam het CodeGuard over, een leverancier van oplossingen voor back-ups en herstel van websites voor kleine en middelgrote bedrijven. In de herfst van 2020 nam het SSL247 over, de grootste leverancier van SSL-certificaten en webitebeveiliging van Frankrijk en Groot-Brittannië, evenals Xolphin, de grootste Nederlandse aanbieder van SSL-certificaten en digitale handtekeningen. Daarmee breidde Sectigo de reikwijdte van zijn verkooporganisatie en ondersteuning voor zijn toonaangevende oplossingen voor het beheer van SSL-certificaten verder uit.

Met deze nieuwe overname groeit Sectigo uit tot een wereldwijde organisatie met ruim 450 werknemers. SiteLock zal verder gaan als zelfstandige business unit van Sectigo Ltd. Het merk SiteLock blijft in stand, aangevuld met de achtervoeging “A Sectigo Company”.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security