Tech Data brengt Google Glass terug op de markt

06-05-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tech Data brengt Google Glass terug op de markt

Tech Data maakte al eerder bekend te zijn aangesteld als officiële distributiepartner voor Glass Enterprise Edition 2 in Europa. Dankzij deze overeenkomst hebben partners van Tech Data in de hele regio de beschikking over de Glass Enterprise Edition 2 wearable om oplossingen te ontwikkelen.

Google Glass is in 2013 geïntroduceerd voor consumenten. Zij konden de bril bedienen door middel van spraakcommando's of door met hun vinger op de touchpad op het montuur te tikken. Het leek een baanbrekende uitvinding, maar sloeg nog niet voldoende aan bij consumenten. Bedrijven zagen er echter wel potentie in. Reden voor Google om Glass Enterprise Edition 2 te introduceren. Tech Data is erg enthousiast over de augmented reality (AR) bril en ziet veel kansen voor het partnerkanaal.

De wereldwijde uitgaven voor augmented reality (AR) en virtual reality (VR) zullen volgens IDC naar verwachting snel toenemen: van iets meer dan $12,0 miljard in 2020 naar $72,8 miljard in 2024. Het onafhankelijke onderzoeksbureau schat het samengestelde jaarlijkse groeipercentage op maar liefst 54%. Organisaties zijn namelijk genoodzaakt om operationele inefficiënties te verbeteren en de aanwezige kennis vast te leggen en over te dragen. Dat betekent dat er voor partners meer dan genoeg kansen liggen met Glass.

Glass Enterprise Edition 2 is ontwikkeld ter verbetering van de productiviteit en communicatie van praktijkgericht eerstelijnspersoneel in verschillende branches, waaronder retail, productie, gezondheidszorg, externe diensten en logistiek. De wearable is ontworpen door Google en biedt overzichtelijke, spraakgestuurde assistentie. Het apparaat is geschikt om de hele werkdag te worden gedragen en maakt tweewegcommunicatie, just-in-time training en probleemoplossing mogelijk dankzij de ‘zie wat ik zie’-functionaliteit.

Werknemers kunnen data zoals instructies direct in hun gezichtsveld zien. Tijdens de opdracht verschijnen bijvoorbeeld video's, animaties of afbeeldingen. Ze hoeven met Glass dus niet te stoppen met werken. Terwijl ze voorheen op hun tablet of computer informatie moesten controleren om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Glass verbetert daarmee de productiviteit, maar verkleint ook de kans op fouten.

Sinds de introductie van Glass hebben talloze ontwikkelaars en partners zich gestort op het ontwikkelen van nieuwe, nuttige bedrijfsoplossingen voor Glass. De bril is namelijk gebouwd op Android, waardoor uw klanten de services en API’s die ze al gebruiken kunnen integreren. Daarmee is het voor partners makkelijker om op maat gemaakte software en bedrijfsoplossingen voor Glass te bouwen.

Tech Data is de geautoriseerde distributiepartner voor Glass Enterprise Edition 2 in Europa. We helpen onze partners bij het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen voor de specifieke zakelijke wensen en eisen van eindklanten. Hierbij maken we gebruik van een uitgebreid softwareportfolio en het Tech Data Software Store-platform voor provisioning, licenties en verlenging.

Terug naar nieuws overzicht