HMD Global brengt EMM-oplossing HMD Enable Pro op de markt

10-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HMD Global brengt EMM-oplossing HMD Enable Pro op de markt

HMD Global introduceert een Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossing voor IoT en zakelijk gebruik: HMD Enable Pro. Met de toevoeging van de service diversifieert het bedrijf zijn dienstenaanbod verder.

Het Finse bedrijf speelt HMD Enable Pro in op de vraag in de snel veranderende EMM-markt. Met de nieuwe service kunnen organisaties hun mobiele Android-apparaten beheren door benodigde apps te pushen, beveiligingsbeleid centraal in te stellen en te definiëren welk applicatiegebruik wel en niet is toegestaan. Ook kunnen klanten voortaan zowel EMM-oplossingen, connectiviteit en hardware bij één leverancier afnemen.

Gebouwd voor eenvoud

HMD Enable Pro is gebaseerd op de nieuwste Android Enterprise-mogelijkheden. De EMM-oplossing kan ook door gebruikers zonder ervaring met device management de service worden toegepast. De HMD Enable Pro-beheerconsole werkt in Chrome, Firefox en Safari en leidt de gebruiker door het opgestelde beleid aan de hand van een simpel stappenplan. Het toevoegen van apparaten werkt met QR-codes en zero-touch-registratiemethoden. De service biedt een centraal dashboard met inzicht in de volledige smartphonevloot en gedetailleerd overzicht van de status van afzonderlijke devices zodat bedrijven de smartphonevloot overzichtelijk kunnen beheren. Het toevoegen van apps gebeurt vanuit de managed Google Play Store.

HMD Enable Pro is ontwikkeld in het eigen softwareontwikkelingscentrum van HMD Global in Tampere, Finland en draait op Google Cloud in Hamina, Finland. Data worden opgeslagen met het oog op privacy en bescherming van klantgegevens in overeenstemming met de Europese AVG-voorschriften.

Klanten kunnen Android SafetyNet gebruiken om een snel overzicht te krijgen van apparaten met mogelijk gecompromitteerde beveiliging. De apparaten worden drie jaar lang bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsdownloads. HMD Global biedt een vierde jaar driemaandelijkse beveiligingspatches aan, zodat klanten HMD Enable pro nog langer kunnen blijven gebruiken.

Flexibele dienstverlening op maat

Afhankelijk van de behoeften van een bedrijf, kunnen devices in verschillende modi worden ingezet om aan hun functie te voldoen: Dedicated Device (kiosk), Fully Managed en Work Profile (bedrijfseigendom of BYOD). Hierdoor kunnen bedrijven een op maat gemaakte oplossing selecteren voor al hun EMM-behoeften op hun Android-apparaat.

Met de downloadbare app Nokia Phone OEM Config kunnen aanvullende beheerinstellingen worden geïmplementeerd die specifiek gelden voor Nokia-apparaten, zoals weergave- en locatie-instellingen. In combinatie met de Enterprise API die vanaf Nokia 2.4 op Nokia-smartphones is geïntroduceerd, biedt de nieuwe OEM Config-app meer controle over Android-software-updates. Dit biedt bedrijven langere tijd om nieuwe software te testen en grondiger beheer van de OS-versies van hun smartphonevloot.

“De vraag naar betrouwbare EMM-oplossingen neemt toe door digitalisering, het gebruik van commerciële IoT-apparaten, regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens en algemene IT-beveiligingsbehoeften. Het is tijd voor een ingrijpende verandering in de acceptatie van EMM. Dit levert enorme voordelen op voor leveranciers van IoT-oplossingen, gebruikers en ondernemingen”, zegt Andrej Sonkin, General Manager Enterprise bij HMD Global. “Met de lancering van HMD Enable Pro spelen we in op de behoefte van bedrijven om hun allround managed mobile services af te kunnen nemen bij één vertrouwde leverancier.”

Prijs en beschikbaarheid

HMD Enable Pro is per direct in Nederland verkrijgbaar via HMD Global. Prijzen voor HMD Enable Pro beginnen vanaf 2,50 euro per maand/licentie, exclusief btw.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility