Ronald Kleijwegt wordt CEO Vinturas

Ronald Kleijwegt, Vinturas

10-05-2021 | door: Witold Kepinski

Ronald Kleijwegt wordt CEO Vinturas

De Raad van Commissarissen van Vinturas heeft aangekondigd dat Ronald Kleijwegt is benoemd als nieuwe CEO. Ronald heeft een internationale carrière opgebouwd in EMEA, Noord- en Zuid-Amerika en Azië en is een zeer ervaren senior executive met meer dan 25 jaar ervaring in internationale supply chain, logistiek en IT.

Voortbouwend op wat Vinturas al heeft bereikt in digitalisering van de automotive supply chain, zal Vinturas onder zijn leiding haar strategische groeirichting aanscherpen en haar organisatie ontwikkelen, partnerschappen versterken en nieuwe relaties opbouwen.

Meest recentelijk was Ronald GVP Global Sales en Managing Director EMEA bij Blume Global, waar hij liet zien in staat te zijn waarde te creëren voor klanten door het aanbieden van digitale platformoplossingen. Voordat hij in die rol werd benoemd, bekleedde hij uitvoerende managementfuncties bij Compaq, Hon Hai/Foxconn en HP.

"Ik ben enthousiast om Vinturas te leiden. Het is mijn streven om het bedrijf te laten groeien door de unieke block chain en digitale technologie te gebruiken in de auto- en andere voertuigindustrieën. Het is een spannende tijd om bij Vinturas aan de slag te gaan nu met name de auto-industrie drastische veranderingen en kansen doormaakt", aldus Ronald Kleijwegt.

IBM

Het Vinturas digitale operationele platform is een initiatief van 6 grote Europese logistieke experts in de automobielindustrie: Koopman Logistics Group (Nederland en Duitsland), Groupe CAT (Frankrijk), Axess Logistics (Scandinavië), National Vehicle Distribution NVD (Ierland & Verenigd Koninkrijk), Autolink Group (Baltische Staten, Finland, Rusland & CIS landen) en Banco Santander (Spanje). IBM is technologie partner van Vinturas. Vinturas heeft een unieke block chain-oplossing ontwikkeld voor het veilig delen van logistieke en technische gegevens voor gereed product voertuigen, die real time end-to-end supply chain zichtbaarheid biedt voor alle OEM's, Fleet Owners, logistieke dienstverleners, etc. Daarnaast stelt de Vinturas-oplossing aangesloten partijen in staat om alle transactionele informatie zoals vrachtbriefinformatie (incl. eCMR), modificaties aan voertuigen, schadeafhandeling, enz. te delen in een gestandaardiseerde, veilige digitale omgevi

Terug naar nieuws overzicht