Redactie - 10 mei 2021

Shift Technology krijgt flinke kapitaalinjectie

Shift Technology krijgt flinke kapitaalinjectie image

Shift-Technology, een SaaS-leverancier van kunstmatige intelligentie (AI) -gestuurde besluitvormingsautomatisering en -optimalisatieoplossingen voor de wereldwijde verzekeringssector, heeft aangekondigd dat het bedrijf een Series D-investeringsronde van 220 miljoen dollar heeft afgesloten.

De ronde werd geleid door Advent International, via Advent Tech, met deelname van Avenir en anderen. Eerdere Series C-deelnemers Accel, Bessemer Venture Partners, General Catalyst en Iris Capital sloten zich ook aan bij de ronde. De laatste financieringsronde brengt de totale investering in Shift op 320 miljoen dollar en een marktwaardering van meer dan 1 miljard dollar. De investering zal de uitvoering van zijn visie door het bedrijf stimuleren om de ervaring van polishouders radicaal te veranderen door middel van brede producten die AI en geavanceerde datawetenschap toepassen op belangrijke verzekeringsprocessen.

"Sinds de oprichting in 2014 heeft Shift naam gemaakt in de complexe verzekeringswereld", zegt Thomas Weisman, directeur van het technologie-investeringsteam van Advent in Londen. “De geavanceerde reeks SaaS-producten van Shift helpt verzekeraars om handmatige en vaak tijdrovende claimprocessen op een veiligere en meer geautomatiseerde manier te hervormen. We zijn er trots op deel uit te maken van de volgende groeigolf van dit opwindende bedrijf. "

Aanvankelijk bekend om zijn bekroonde fraudedetectie- en claimautomatiseringssoftware, introduceerde het bedrijf in januari 2021 de Shift Insurance Suite om verzekeraars in staat te stellen AI-gebaseerde besluitautomatisering en optimalisatietechnologie toe te passen op een nog breder scala aan kritieke processen gedurende de levenscyclus van polissen. inclusief acceptatie, subrogatie en compliance. Het bedrijf bedient nu meer dan 100 klanten in 25 verschillende landen en heeft tot nu toe bijna twee miljard claims geanalyseerd.

Met deze laatste financieringsronde zet Shift haar missie voort om de digitale transformatie in de wereldwijde verzekeringssector te stimuleren. Door de tools en technologie te leveren die verzekeraars en hun werknemers nodig hebben om de best mogelijke beslissingen te nemen, stelt Shift vervoerders in staat uitzonderlijke zakelijke en polishouderresultaten te leveren. Shift zal deze investering gebruiken om zijn aanwezigheid in belangrijke regio's, waaronder de VS, Europa en Azië, uit te breiden. In de VS zal het bedrijf ernaar streven om verder te penetreren in de eigendoms- en ongevallenverzekeringsmarkt en uit te breiden naar de ziekteverzekeringssector, een gebied waarin Shift een grote kans ziet. De financiering zal ook worden gebruikt om R & D-inspanningen te stimuleren bij het creëren van nieuwe oplossingen om tegemoet te komen aan opkomende beslissingsautomatisering en optimalisatievereisten voor vooruitstrevende verzekeraars.

“Het hele Shift-team heeft onvermoeibaar gewerkt om dit bedrijf op te bouwen en verzekeraars de technologische oplossingen te bieden die ze nodig hebben om werknemers in staat te stellen er zo goed mogelijk voor hun polishouders te zijn. We zijn verheugd om samen te werken met Advent International, gezien hun aanzienlijke sectorexpertise en wereldwijde bereik, en we zetten weer een grote stap voorwaarts met deze laatste investering ”, aldus Jeremy Jawish, CEO en mede-oprichter van Shift Technology. "We hebben nog maar net de oppervlakte bekrast van wat mogelijk is als op AI gebaseerde besluitvormingsautomatisering en -optimalisatie wordt toegepast op de kritieke processen die de levenscyclus van verzekeringspolissen aansturen."

Deze investering is de zesde investering van Advent in aandelen dit jaar. Als onderdeel van Advent 'lange geschiedenis van technologie-investeringen, heeft het bedrijf aanzienlijke investeringservaring in verticale software, en data en analyse. Advent's eerdere technologie-investeringen in de verzekeringsbranche omvatten CCC, een toonaangevend SaaS-platform voor de schadeverzekeringseconomie en Transunion, een toonaangevende wereldwijde leverancier van kredietinformatie en risicobeheeroplossingen voor bedrijven en individuele consumenten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!