Provincie Zuid-Holland stelt hal miljoen euro beschikbaar voor 5G-testen door mkb

12-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Provincie Zuid-Holland stelt hal miljoen euro beschikbaar voor 5G-testen door mkb

De provincie Zuid-Holland stelt 500.000 euro beschikbaar voor Zuid-Hollandse mkb-bedrijven die 5G-innovaties willen testen. De testen kunnen worden uitgevoerd op verschillende fieldlabs in Zuid-Holland waar 5G beschikbaar is.

Met behulp van innovatievouchers wil de provincie ook het mkb de mogelijkheid geven 5G-innovaties te testen. Hiervoor wordt een bedrag van 500.000 euro beschikbaar gesteld. Meindert Stolk, gedeputeerde Economie en Innovatie: “Een gouden kans voor mkb-bedrijven, op deze manier kunnen zij experimenteren met technologie die pas over een paar jaar beschikbaar komt. Mooi om te zien hoe onze fieldlabs hier een rol vervullen en zo innovatie in Zuid-Holland kunnen aanjagen en versnellen.”

Mkb-bedrijven kunnen een bedrag tussen de 10.000 en 50.000 euro ontvangen voor het uitvoeren van hun 5G-innovatieproject in een van de deelnemende fieldlabs. De fieldlabs werken daarbij samen met de 5G-infrastructuur van de TU Delft. Zij krijgen hierbij ondersteuning van de provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Economic Board Zuid-Holland, KPN en T-Mobile. De provincie Zuid-Holland meldt dat inmiddels zo'n 50 mkb-bedrijven interesse hebben getoond om van de regeling gebruik te maken. Meer informatie over de Do IoT vouchers is hier beschikbaar.

"Nederland is sterk gedigitaliseerd, maar in belangrijke mate afhankelijk van digitale infrastructuur die in handen is van buitenlandse partijen. Dit leidt tot afhankelijkheden en kwetsbaarheden, en zet de Nederlandse soevereiniteit onder druk. Het versterken van de digitale autonomie kan Nederland dan ook grote winst opleveren. Niet alleen door het vergroten van de cyberweerbaarheid van Nederlandse partijen, maar ook door het veiligstellen van het verdienmodel van Nederland. Het is van belang dat Nederland op Europees niveau gesprekspartner blijft, iets wat om investeringen op nationaal niveau vraagt", zegt Petra Claessen, directeur BTG/TGG.

Terug naar nieuws overzicht