Witold Kepinski - 13 mei 2021

IBM Beacon Award voor Belgische iNNOCENS

IBM Beacon Award voor Belgische iNNOCENS image

De Belgische start-up iNNOCENS heeft een 2021 IBM Beacon Award gewonnen. De iNNOCENS oplossing is een op AI gebaseerd klinisch beslissingsondersteunend systeem bedoeld voor precisiegeneeskunde in een neonatale intensive care-omgeving. Neonatologie is de zorg voor zieke of vroeg geboren (premature) baby’s die worden ondergebracht in een Neonatale Intensive Care Unit (NICU).

De iNNOCENS toepassing zal geclassifieerd worden als een medisch hulpmiddel van klasse IIb (EU MDR 2020).Clinical trials zullen starten eind ’22. Momenteel wordt de oplossing getest in het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen.
Gezondheidszorg gegevens uit meerdere bronnen worden in realtime verwerkt en afgeleid aan de hand van een getraind en kruiselings gevalideerd Machine learning-model voor het voorspellen van sepsis (bloedstroominfectie) bij zuigelingen met een zeer laag geboortegewicht (VLBW).

Gebaseerd op een grote retrospectieve studie heeft dit model tot doel minstens 75 procent van de ernstige sepsis, een heftige reactie op een bloedstroominfectie, bij deze populatie te detecteren. Hoewel deze (VLBW) baby's gemiddeld 50+ dagen worden opgenomen in de NICU, is het objectief percentage valse alarmen van het voorspellingsmodel niet meer dan 1 alarm per week, waardoor het klinisch effectief is. Bovendien zorgt de IoT-configuratie ervoor dat het Machine Learning-model kan worden bijgewerkt met behulp van federatieve leertechnologie, wat de privacy vereisten van de gegevens bewerkstelligt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!