Harver wordt overgenomen door het Amerikaanse Outmatch

14-05-2021 | door: Redactie

Harver wordt overgenomen door het Amerikaanse Outmatch

Het Amerikaanse recruitmenttech bedrijf Outmatch, heeft aangekondigd het Amsterdamse Harver te hebben overgenomen. Harver is de vooraanstaande aanbieder van software specifiek voor volume recruitment. De twee bedrijven bundelen vanaf nu hun krachten.

De Hiring Experience Stack van Outmatch met zijn assessments, video interviewing en reference checking biedt in combinatie met het unieke volume recruitment platform van Harver een compleet en vernieuwende suite aan, waarmee grote ondernemingen op efficiëntere, slimmere en snellere wijze grote aantallen kandidaten kunnen beoordelen en vervolgens aannemen. Sollicitanten doorlopen een deels geautomatiseerd en onbevooroordeeld sollicitatieprocess, terwijl werkgevers profiteren van een gestroomlijnde, schaalbare recruitmentoplossing.

“Het is geweldig om twee op zichzelf succesvolle bedrijven als Outmatch en Harver samen te brengen en zo een oplossing te creëren die de recruitment tech sector volledig op zijn kop zet,” aldus Greg Moran, CEO van Outmatch. “Het proces voor volume recruitment blijft zich innoveren en technologie is belangrijker dan ooit tevoren. Dankzij de combinatie van Outmatch en Harver zijn wij in één klap de absolute leider op het gebied van volume recruitment en we kunnen niet wachten om de wereld te laten zien waartoe we samen in staat zijn ," voegt hij toe.

Het gecombineerde bedrijf telt wereldwijd 1.300 klanten en verwacht dit jaar 25 miljoen sollicitanten te screenen voor veel van de grootste organisaties ter wereld. Harver en Outmatch hebben samen diepe, sector brede expertise en optimaliseren recruitmentprocessen voor klanten uit de callcenter/BPO industrie, detailhandel en supermarkten, gezondheidszorg, financiële dienstverlening, reizen en horeca, consumentenartikelen en de maakindustrie.

"Onze missie is altijd geweest om het volume recruitment process beter en eerlijker te maken. Het Harver platform biedt een unieke sollicitatie-ervaring voor kandidaten die snel, leuk en bovenal eerlijk verloopt. In Outmatch zien we een partner waarmee we deze missie sneller kunnen volbrengen en de wereld van recruitment significant beter mee kunnen maken " aldus Barend Raaff, CEO van Harver.

Met de toevoeging van Harver groeit het personeelsbestand van Outmatch wereldwijd tot 300 werknemers. Outmatch behoudt het hoofdkantoor in Dallas en de locatie van Harver in Amsterdam wordt onder leiding van Raaff het gezamenlijke hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten het Afrika.

De overname wordt gesteund door de bestaande aandeelhouders van Outmatch, waaronder Rubicon Technology Partners en Camden Partners. De voorwaarden van de deal zijn niet openbaar gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht