Reuters: TSMC wil chipproductie in Arizona uitbreiden

17-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Reuters: TSMC wil chipproductie in Arizona uitbreiden

Taiwan Semiconductor Manifacturing Company (TSMC) overweegt de bouw van een fabriek voor de productie van 3nm-chips in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil 23 tot 25 miljard dollar in de fabriek investeren. De plannen staan los van eerder aangekondigde uitbreidingen van het Taiwanese bedrijf in de Verenigde Staten (VS).

Dit melden anonieme bronnen aan Reuters. TSMC bouwt op dit moment al een 5nm-fabriek in Arizona, waar het bedrijf 10 tot 12 miljard dollar in investeert. De 3nm-fabriek waar nu geruchten overgaan zou een aanvulling zijn op de 5nm-fabriek.

Vijf nieuwe fabrieken

Helemaal onverwachts komt het gerucht niet. Reuters meldde eerder deze maand al dat TSMC een vijftal nieuwe chipfabrieken wil openen in Arizona. Met behulp van deze fabrieken zou het zijn productiecapaciteit in de Amerikaanse staat verder willen opvoeren. De 3nm-fabriek waar nu over wordt gesproken lijkt één van deze vijf fabrieken te zijn.

De plannen sluiten aan bij de ambities van de Amerikaanse overheid, die de chipproductie op Amerikaanse bodem naar verluid wil vergroten. Zo pleiten verschillende Amerikaanse sectoren volgens Reuters voor een miljardeninvestering in chipproductie in de VS.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware