Redactie - 18 mei 2021

Enreach neemt cloud communicatie-leverancier Benemen over

Enreach neemt cloud communicatie-leverancier Benemen over image

Enreach, moederbedrijf van onder meer het Nederlandse Voiceworks, i4IP en Eazit, breidt haar aanwezigheid uit in Noord-Europa met de overname van Benemen Oy (Benemen), een leverancier van cloud communicatie-oplossingen. De snelgroeiende Unified Communications groep, ondersteund door investeringsmaatschappij Waterland, betreedt met deze overname wederom drie nieuwe markten in Europa gefocust op klanten in het hogere middensegment en de groot zakelijke markt.

Benemen, gevestigd in Finland, gaat waarde toevoegen aan de bestaande Unified Communications-as-a-Service (UCaaS) en Contact Center-as-a-service (CCaaS)-oplossingen van Enreach met integraties die direct geïmplementeerd kunnen worden in belangrijke ecosystemen als Salesforce en Microsoft. De cloud-gebaseerde communicatieoplossingen bieden vast-mobiel integratie, mogelijk gemaakt doordat Benemen een mobile virtual network operator (MVNO) is in zijn belangrijkste markten Finland, Zweden en Polen. Voor Enreach betekent dit tevens een uitbreiding van haar Europese MVNO-dekking met drie nieuwe landen.

Stijn Nijhuis (foto), CEO van Enreach, vertelt: “Met Benemen zetten we een grote stap in onze strategie om binnen Europa de grootste UCaaS-leverancier te worden met een volledig unified portfolio die zowel inbound als outbound diensten in de contact center sector ondersteunt. Met de toetreding van Benemen verrijken we ons CCaaS-aanbod, met name dankzij toonaangevende integraties met ecosysteem-applicaties als Salesforce en Microsoft Dynamics. De combinatie van Benemen’s aanvullende MVNO-dekking en hun expertise in het verkopen van cloud-gebaseerde oplossingen aan grote bedrijven in meerdere landen op basis van een zeer goed schaalbaar model maakt Benemen een unieke strategische match met Enreach. We zijn daarom ontzettend trots om Benemen in onze groep te mogen verwelkomen.”

Breder aanbod
Benemen, opgericht in 2007, heeft een ambitieuze groeistrategie met focus op het leveren van SaaS cloud-oplossingen, next-gen virtuele operator diensten en diensten ten behoeve van diepgaande analyses, inzichten en kunstmatige intelligentie. Met zeventig werknemers bevindt Benemen zich in een sterke positie om eigen toekomstige groei en het CCaaS-aanbod van Enreach, dat nu ook de volledige regio van Noord-Europa bestrijkt, te versterken.

Het Finse bedrijf gaat onafhankelijk opereren, maar profiteert van de sterke synergie binnen de Enreach groep. Benemen blijft gevestigd in Helsinki, Finland, met daarnaast een kantoor in Zweden. Matti Heikkonen, CEO van Benemen, treedt toe tot de directie van Enreach en gaat samen met zijn ervaren managementteam nieuwe groei-initiatieven binnen de regio uitrollen en aansturen.

Heikkonen zegt: “In de afgelopen jaren hebben we het hogere middensegment van de markt en grote organisaties geholpen om de impact van spraak, het meest persoonlijke en effectieve communicatiemiddel binnen en tussen bedrijven, te realiseren met één unified enterprise cloud. Samen met Enreach en haar bedrijven die zich richten op contact center-oplossingen, zijn we in staat om een aanzienlijk nieuw potentieel aan te boren en verheugen we ons om meer bedrijven te ondersteunen met een efficiëntere dienstverlening, het aanboren van nieuwe verkoopkansen en het realiseren van verbeterde klantervaringen. De klanten en partners van zowel Benemen als Enreach profiteren van de toegang tot een breder portfolio, waardoor toekomstige groei wordt gefaciliteerd. Dit biedt enorme kansen voor al onze klanten en partners.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!