IDC neemt Metri over

18-05-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IDC neemt Metri over

Het Amerikaanse IT marktinformatie bureau International Data Corporation (IDC) heeft Metri overgenomen, een onafhankelijk adviesbureau voor IT-benchmarking, sourcing en prestatiemeting. De deal voegt IT-budget en operationele benchmarking mogelijkheden toe aan IDC's bestaande robuuste prijs & kosten benchmarking-oplossingen, waardoor een ongeëvenaarde end-to-end informatiebron voor de IT-beslissers wordt gecreëerd die meetbare bedrijfswaarde zal helpen stimuleren.

Door de wereldwijde expertise van IDC te combineren met Metri's uitgebreide inzichten in benchmark gegevens van IT-beslissers en leveranciers, krijgen IT-beslissers nu toegang tot een uitgebreide bron van IT-planningsinformatie die hen zal helpen sneller innovatie te stimuleren en te besparen op IT-investeringen.

"De IDG familie, Inc. is verheugd dat Metri zich bij ons aansluit bij onze missie om het wereldwijde publiek te helpen bij het nemen van de beste data gedreven beslissingen over de aankoop van technologie", aldus Mohamad Ali, CEO van IDG, Inc., het moederbedrijf van IDC. "Door de bestaande sourcing expertise van IDC te combineren met de uitgebreide benchmark kennis en experts van Metri, krijgt u de meest betrouwbare inzichten in de branche die onze IT-inkopers nodig hebben om cruciale investeringsbeslissingen te nemen.

In de voortdurend evoluerende digitale economie en omgeving van vandaag is toegang tot tools en gegevens die helpen bij scenario planning en analyse van businesscases van cruciaal belang. Via zijn benchmark- en prijsmodellen biedt Metri's uitgebreide database met gegevens over kwaliteit, kosten en prijzen CXO's de transparantie, voorspelbaarheid en flexibiliteit die ze nodig hebben om IT-services te vinden.

"Door zich aan te sluiten bij IDC, is Metri in staat om de internationale voetafdruk van onze unieke onafhankelijke benchmark- en sourcing capaciteiten uit te breiden", aldus Bart de Ruijter, oprichter van Metri. “De overname is een bevestiging van de manier waarop IT beslissers en leveranciers Metri waarderen voor onze op feiten gebaseerde adviesdiensten. We zijn erg trots om deel uit te maken van de IDC-familie en kijken ernaar uit om deze in de breedte en diepte op de markt te brengen. "

"Het alomtegenwoordige gebruik van technologie in het bedrijfsleven heeft de manier waarop organisaties denken over IT-benchmarks drastisch veranderd", aldus Crawford Del Prete, president van IDC. “We zijn verheugd Metri te verwelkomen bij IDC en onze data en research te verdiepen die organisaties zullen helpen bij het plannen, uitvoeren en optimaliseren van IT- en bedrijfsinitiatieven. Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in de groei van IDC's capaciteiten die IT beslissers en CXO’s adviseren en ondersteunen bij het gebruik van technologie om verder te bouwen in de toekomst.”

Terug naar nieuws overzicht