MN Vermogensbeheer en Doculayer.ai breiden samenwerking uit

24-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

MN Vermogensbeheer en Doculayer.ai breiden samenwerking uit

MN Vermogensbeheer, een grote belegger voor diverse grote Nederlandse pensioenfondsen, breidt haar samenwerking met AI-platform Doculayer.ai verder uit. Het door Doculayer.ai ontwikkelde platform voor informatie-uitwisseling van MN, is gemigreerd naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai. De vermogensbeheerder hoeft hierdoor minder tijd te besteden aan het onderhouden van zijn IT-infrastructuur.

Het MN Fondsplatform bevat een centraal digitaal archief voor beleidsdocumenten en rapportages en een digitaal contractarchief. MN en de pensioenfondsen werken daardoor altijd met dezelfde versies van documenten en kunnen deze gemakkelijk op elk moment inzien. Het platform draaide lokaal en is nu in lijn met de nieuwe cloud-strategie van MN, verplaatst naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai.

Tijd besparen op onderhoud

MN koos voor de verplaatsing naar de cloud omdat het tijd wilde besparen op het onderhoud van de IT-infrastructuur. Door het beheer van het platform uit te besteden aan Doculayer.ai kan MN snellere dienstverlening bieden en beschikt het over een stabiel informatieplatform dat ze zelf niet operationeel hoeven te houden. Daarnaast zijn nieuwe features van het platform van nu af aan altijd direct beschikbaar.

De cloud-migratie zorgt er bovendien voor dat MN ontzorgd wordt. In het verleden waren er bij een upgrade van het platform vaak verschillende medewerkers met diverse expertise-gebieden uit de organisatie nodig om een update succesvol te laten verlopen. Daardoor kostten updates soms veel tijd. Omdat MN het platform nu als een dienst gebruikt, kunnen de IT-afdelingen van MN nog efficiënter werken.

Minder tijd kwijt aan onderhoud

MN is erg tevreden over de migratie naar de Doculayer.ai cloud. De overgang verliep soepel en de pensioenbelegger is nu veel minder tijd kwijt aan het lokaal onderhouden van het platform. Daarnaast was het voor MN essentieel dat de veiligheid van data goed kon worden gewaarborgd. Doculayer.ai is ISO 27001 gecertificeerd, een standaard voor informatiebeveiliging.

Richard Smit, CTO en mede-oprichter van Doculayer.ai: “We zijn vijf jaar geleden gestart voor MN met de ontwikkeling van dit platform voor informatie-uitwisseling. We zijn trots op het vertrouwen dat MN ons nu gegeven heeft met deze succesvolle cloud-migratie en we hopen hiermee actief te kunnen bijdragen aan verbeterde efficiëntie en volledig ontzorging van MN.”

Intelligentie toevoegen met ML en AI

In de toekomst wordt de functionaliteit van het huidige platform mogelijk uitgebreid met intelligente technologie van Doculayer.ai op basis van ML en AI voor het doorzoeken, analyseren en verrijken van documentstromen. Hierdoor kunnen documenten op het platform nog beter gevonden en geanalyseerd worden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud