Descartes neemt Portrix Logistics Software over

22-05-2021 | door: Redactie

Descartes neemt Portrix Logistics Software over

Descartes Systems Group, speler in het verenigen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, heeft aangekondigd dat het Portrix Logistics Software (Portrix ) koopt, een leverancier van multimodale oplossingen voor tariefbeheer voor logistieke dienstverleners (LSP's).

Portrix, met het hoofdkantoor in Duitsland, helpt al meer dan 10 jaar zijn klanten, waaronder enkele van 's werelds grootste LSP's, bij het stroomlijnen en automatiseren van complexe processen voor het beheer van wereldwijde verzendtarieven. Het kernproduct van het bedrijf, Global Price Management (GPM), wordt door klanten gebruikt om wereldwijde verzending, prijsstelling, rating en capaciteitstoewijzingsbeheer mogelijk te maken. De oplossingen van Portrix kunnen worden geïntegreerd met de belangrijkste systemen die snelle, nauwkeurige en complete verzend- en prijsopties nodig hebben, waaronder CRM, transportbeheer en klantgerichte online boekingsplatforms, zoals Descartes Kontainers.

"Geautomatiseerde tools voor tariefbeheer zijn van cruciaal belang voor LSP's die de klantervaring willen digitaliseren", zegt Henning Voss, medeoprichter van Portrix en nu VP Product Management, Rate Management Solutions bij Descartes. “Naarmate het momentum voor digitalisering versnelt, blijft de vraag naar onze oplossingen groeien. In het bijzonder hebben we een toename gezien in de vraag naar een geïntegreerde Descartes Kontainers-Portrix-oplossing, waardoor de beslissing om te combineren met Descartes een logische volgende stap is voor het bedrijf en onze klanten. We kijken ernaar uit om ons bestaande partnerschap met Descartes naar een hoger niveau te tillen. ”

"De logistieke sector ziet echt de voordelen die digitalisering en automatisering kunnen opleveren", zegt Edward J. Ryan, CEO van Descartes. “LSP's die hun investeringen in dit deel van hun bedrijfsvoering niet verhogen, lopen het risico te kampen met hogere servicekosten en een inferieure klantervaring. Onze investering in Portrix, gecombineerd met onze recente investeringen in Kontainers en QuestaWeb, stelt ons in staat om een echt gedifferentieerd end-to-end-product aan te bieden voor LSP's die hun activiteiten willen digitaliseren met een vooraf geïntegreerde oplossing. Onze best-of-breedtools voor tariefbeheer en online boekingstools kunnen ook klanten helpen die hun activiteiten willen verbeteren en tegelijkertijd hun investeringen in hun bestaande backofficesystemen willen behouden. "

Portrix heeft zijn hoofdkantoor in Hamburg, Duitsland. Descartes nam Portrix over voor ongeveer 22 miljoen euro (26,7 miljoen dollar), tevreden met beschikbare liquide middelen.

Terug naar nieuws overzicht
Software