Carestream zorgplatform selecteert HPE GreenLake

24-05-2021 | door: Witold Kepinski

Carestream zorgplatform selecteert HPE GreenLake

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat Carestream Health, een leverancier van medische beeldvormingssystemen, HPE heeft geselecteerd om een transformatief nieuw gezondheidszorginitiatief te stimuleren op basis van AI intelligentie-as-a -service (AIaaS).

Carestream, gevestigd in Rochester in de Amerikaanse staat New York, zal HPE GreenLake gebruiken voor Machine Learning Operations (ML Ops), een voor machine learning geoptimaliseerde cloudservice-infrastructuur, mogelijk gemaakt door HPE Ezmeral en HPE Pointnext AI Services. De nieuwe infrastructuur verbetert röntgenoplossingen en workflows voor medische professionals en patiënten, waardoor de volgende generatie AI-compatibele beeldvormingsapparaten voor medische diagnose mogelijk wordt gemaakt.

Het platform van de volgende generatie van Carestream maakt gebruik van krachtige AI-technologie om het medische beeldvormingsproces te stroomlijnen, transformeren en verbeteren, waardoor waarde wordt toegevoegd aan de hele beeldvormingsketen voor zowel patiënten als zorgverleners. AI-algoritmen worden gebruikt om de nauwkeurigheid te verbeteren, de werkstroomprocessen voor radiologie te automatiseren en de cyclustijden te verkorten. De nieuwe AIaaS-oplossing voor de gezondheidszorg zal ontwikkeling, compliance en operationele processen versnellen, zoals het implementeren van updates van nieuwe machine learning en deep learning-modellen. Ziekenhuizen die het platform van Carestream gebruiken, zullen in de loop van de tijd kunnen opschalen om meer patiënten te helpen en mobiele oplossingen kunnen gebruiken om waar nodig aan de behoeften van de patiënt te voldoen. Tijdrovende lokale software-updates zullen worden vervangen door cloud-hardware en service-upgrades, waardoor ziekenhuizen hun medische beeldvormingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen,

De samenwerking van HPE met Carestream zal invloed hebben op medische beeldvormingstechnologie op wereldwijde schaal, aangezien de röntgenplatforms van Carestream al in 140 landen worden gebruikt, met meer dan 100.000 apparaten en 35 verschillende hardwareconfiguraties. Het implementeren van de robuuste pijplijn van geavanceerde AI-algoritmen van Carestream op diverse legacy-hardware is een uitdaging, maar de hybride cloudoplossing van HPE zal een sleutelrol spelen.

Lees meer details op de website van HPE.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud