Green Software Foundation ziet het licht tijdens Microsoft Build

25-05-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Green Software Foundation ziet het licht tijdens Microsoft Build

Accenture, GitHub, Microsoft, ThoughtWorks en Linux Foundation starten de Green Software Foundation. Dit maken ze bekend tijdens de start van Microsoft Build, de jaarlijkse conferentie voor developers dat dit jaar online wordt gehouden.

The Green Software Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door Accenture, GitHub, Microsoft en ThoughtWorks opgericht met de Linux Foundation en de Joint Development Foundation Projects LLC om een vertrouwd ecosysteem op te bouwen van mensen, standaarden, tooling en toonaangevende praktijken voor het bouwen van groene software.

De Green Software Foundation is ontstaan uit een wederzijds verlangen en behoefte om samen te werken in de software-industrie. Organisaties met een gedeelde toewijding aan duurzaamheid en interesse in groene softwareontwikkelingsprincipes worden aangemoedigd om zich bij de stichting aan te sluiten om het veld van groene software-engineering te helpen groeien, bij te dragen aan normen voor de industrie en samen te werken om de koolstofemissies van software te verminderen.45% in 2030, in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.

Naast de oprichters zijn Accenture, GitHub, Microsoft en ThoughtWorks, Goldman Sachs en non-profitorganisaties waaronder Leaders for Climate Action, Watt Time en The Green Web Foundation ook lid geworden van The Green Software Foundation.

Lees meer details op de website van Microsoft.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software