Western Digital lanceert embedded flash-platform voor Universal Flash Storage 3.1

28-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Western Digital lanceert embedded flash-platform voor Universal Flash Storage 3.1

Western Digital introduceert tijdens het Flash Perspectives Event een nieuw embedded flash-platform voor Universal Flash Storage (UFS) 3.1. Het platform vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van nieuwe toepassingen op het gebied van mobiliteit, automotive, IoT, augmented en virtual reality, drones en andere opkomende technologieën.

Het nieuwe UFS 3.1-platform van Western Digital speelt in op het ‘altijd aan, altijd verbonden en altijd beschikbaar’ adagium. Het platform is gebaseerd op de JEDEC-compatibele UFS 3.1-specificatie. Het biedt de snelheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid die nodig is voor het bouwen van kleine, dunne en lichtgewicht oplossingen. Door gebruik te maken van de verticale integratiemogelijkheden om NAND, firmware, controllers, software en stuurprogramma's te optimaliseren, kan Western Digital op efficiënte wijze specifiek gebouwde oplossingen ontwerpen voor een verscheidenheid aan markten, waaronder mobiel, IoT en automotive. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gemeenschappelijke UFS 3.1-architectuur.

Belangrijk rol weggelegd voor flash-opslag

"We staan nog maar aan het begin van de ontwikkeling van diensten, technologieën en apparaten rond mobiliteit, maar één ding is duidelijk: flash-opslag staat centraal in het succes ervan", zegt Huibert Verhoeven, senior vice president Automotive, Mobile and Emerging, Flash Business bij Western Digital. "Met ons nieuwe UFS 3.1-platform openen we nieuwe deuren, en we zien uit naar de voortzetting van onze samenwerking met klanten en hen te helpen bij het ontwerpen, differentiëren en toevoegen van waarde aan hun oplossingen."

Western Digital heeft al producten ontwikkeld op basis van dit platform. Het gaat hierbij onder meer om een nieuwe reeks mobiele en consumenten-toepassingen. Ook werkt het bedrij samen met zijn hardware-ecosysteempartners om ook toekomstige oplossingen op basis van dit platform te ontwikkelen. Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar producten op de markt te brengen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware