coMakeIT wordt onderdeel van internationaal IT-consultancybureau Xebia

31-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

coMakeIT wordt onderdeel van internationaal IT-consultancybureau Xebia

Het wereldwijd opererende IT-consultancybureau Xebia neemt software engineer coMakeIT over om klanten te ondersteunen bij continue innovatie en groei. CoMakeIT, dat in 2006 in Nederland werd opgericht, biedt product- en softwarebedrijven de kennis, mensen en tools die nodig zijn om hun ambitieuze bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Momenteel ligt de primaire focus van coMakeIT op softwarebedrijven helpen om duurzame groei te bereiken door het bieden van de juiste technologie, talent, en team ondersteuning.

Xebia ondersteunt bedrijven wereldwijd bij hun digitale transformatie met IT-consultancy. De overname van CoMakeIT sluit aan bij de
‘buy and build’-strategie van Xebia. Met de overname van coMakeIT breidt Xebia haar managed services uit en de softwareontwikkeling van klanten versnellen. coMakeIT is gespecialiseerd in softwareontwikkeling, productengineering, applicatie modernisering, digitale transformatie en werving en selectie. Het bedrijf opereert vanuit kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, India en Australië.

'Mensen eerst'

Steven ten Napel, CEO en oprichter coMakeIT: “Wij zijn zeer waardegedreven. Net als Xebia draait het bij coMakeIT om 'mensen eerst'. Onze bedrijfscultuur en ons werkveld lijken erg op elkaar, wat ons tot een perfecte match maakt. Samen kunnen we klanten straks beter helpen bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, het implementeren van moderne technologie en het realiseren van groei.”

Anand Sahay, CEO Xebia Global Services: “Xebia is een gevestigde leider op het gebied van digitale transformatie, software engineering, cloud, DevOps en architectuur. De overname van coMakeIT zal Xebia helpen om te voldoen aan de cloud-native en platform-development behoeften van de ISV-markt en wereldwijd groei in dat domein te realiseren. Samen met coMakeIT zien we daarnaast ook mogelijkheden om toekomstbestendige producten voor onze ISV-klanten te bouwen en innovatieve software voor deze platforms te ontwikkelen om daarmee aan de behoeften van ISV’s te voldoen. Dit creëert een zeer sterke propositie voor ISV's en ons vermogen om met hen samen te werken.”

Xebia wil met coMakeIT de lange-termijn klantrelaties versterken met uitgebreide managed services. Ook krijgt coMakeIT krijgt toegang tot Xebia’s kennis van digitale transformatie domeinen.

Terug naar nieuws overzicht
Software