HP ziet sterke vraag naar PC devices en printers

Enrique Lores, President en CEO HP

29-05-2021 | door: Witold Kepinski

HP ziet sterke vraag naar PC devices en printers

HP zag zijn omzet in het tweede kwartaal van 2021 met 27,3 procent stijgen tot 15,9 miljard dollar. De nettowinst steeg met een dikke 60 procent naar bijna 1,2 miljard dollar.

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 10,6 miljard dollar, een stijging van 27% op jaarbasis (een stijging van 25% in constante valuta) met een operationele marge van 6,7%. De netto-omzet van consumenten steeg met 72% en de netto-omzet van Commercieel steeg met 10%. Het totale aantal eenheden stegen met 44%, Notebooks stegen met 63% en Desktops-eenheden daalden met 5%.

De netto-omzet van Printing bedroeg 5,3 miljard dollar, een stijging van 28% op jaarbasis (27% hoger in constante valuta) met een bedrijfsmarge van 17,9%. De totale hardware-eenheden stegen met 42%, waarbij de consumenteneenheden met 45% stegen en de commerciële eenheden met 22%. De netto-omzet van consumenten steeg met 77% en de netto-omzet van Commercieel steeg met 34%. De netto-inkomsten uit benodigdheden stegen met 17% (17% in constante valuta).

“We hebben opnieuw een sterk kwartaal neergezet, met een groei in de boven- en onderbouw met dubbele cijfers. HP-technologie vormt steeds meer de kern van hybride werk en we profiteren van de uitzonderlijke vraag naar onze producten en diensten”, zegt Enrique Lores (foto), HP Inc. President en CEO. "Onze prestaties en onze positieve vooruitzichten voor het volledige jaar weerspiegelen de relevantie van onze innovatie, de veerkracht van ons bedrijfsmodel en de operationele uitmuntendheid van onze teams."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware