Witold Kepinski - 31 mei 2021

Swarm Learning technologie van HPE versnelt medisch onderzoek

Swarm Learning technologie van HPE versnelt medisch onderzoek image

Het wetenschappelijke tijdschrift "Nature" heeft recent geschreven over de baanbrekende nieuwe aanpak die AI-algoritmen in staat stelt van elkaar te leren en zo medisch onderzoek te versnellen (Swarm Learning). De Swarm Learning-technologie die in deze studie is gebruikt, is ontwikkeld door Hewlett Packard Enterprise (HPE).

De Swarm Learning technologie van HPE is toepasbaar op een breed scala van gebruiksscenario's waarbij inzichten en intelligentie moeten worden gedeeld, maar andere (bijv. persoonlijke) gegevens niet kunnen/mogen of worden gedeeld. Voorbeelden hiervan zijn autonoom rijden, robotica of slimme steden.

De verschillende stappen die voor dit specifieke project zijn ondernomen betreffen de volgende:

Verschillende medische onderzoeksteams hebben AI-algoritmen ‘getraind’ om bloedkanker, tuberculose en COVID-19 op te sporen op basis van hun lokaal beschikbare gegevens.

Vervolgens gebruikten ze Swarm Learning om AI-algoritmen hun ervaringen met elkaar te laten delen – met behulp van een gedecentraliseerde, op blockchain gebaseerde procedure.

Resultaat: Swarm Learning leverde significant betere resultaten op dan wanneer de algoritmen afzonderlijk van elkaar leerden. Opmerkelijk is dat dit werd bereikt zonder patiëntgegevens te delen!

Relevantie

Over een paar jaar zal naar verwachting 80 procent van alle data decentraal wordt gecreëerd, aldus HPE. Swarm Learning is dan een cruciaal middel om die data om te zetten in wetenschappelijke of economische resultaten aldus HPE.

Lees alle details in het artikel van Nature.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!