Extreme Networks breidt AI-gedreven mogelijkheden in CoPilot uit

02-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Extreme Networks breidt AI-gedreven mogelijkheden in CoPilot uit

Extreme Networks, een cloudgedreven netwerkbedrijf, komt met een openbare bètaversie van ExtremeCloud IQ CoPilot, een abonnementsdienst beschikbaar in het ExtremeCloud IQ-platform.

CoPilot levert verklaarbare AI-inzichten (artificial intelligence) voor IT-netwerkbeheerders. Hiermee kunnen ze snel bekende maar zeer complexe issues oplossen. ExtremeCloud IQ CoPolit wordt continu gekalibreerd aan de hand van een reeks van negatieve testcases en is voor 99 procent gevrijwaard van valse alarmen. IT-teams kunnen zo uitgaan van de validiteit van aanbevelingen en hoeven minder tijd te besteden aan handmatige reviews.

De voordelen die netwerkbeheerders kunnen behalen met CoPilot zijn vergelijkbaar met hoe de commerciële luchtvaart veiliger werd en hoe de bediening in de cockpit efficiënter werd door de introductie van de copilootfunctie. CoPilot biedt netwerkbeheerders een AI-assistent die zeer gedistribueerde netwerkomgevingen gemakkelijker kan monitoren. Hierdoor wordt het risico op gemiste potentiële netwerkissues kleiner en hoeft er minder tijd besteed te worden aan netwerkbeheer, aldus Extreme Networks.

Terug naar nieuws overzicht